Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tokaji korhely-halászlé a szentesi Tiszai fesztiválon

A szentesi önkormányzat augusztus 14-én hatodik alkalommal rendezett halászléfőző versenyt a Tiszai strandon. A szervezés során ezúttal inkább a találkozás jellegére igyekeztek hangsúlyt helyezni: a verseny inkább csak megméretés volt, a rendezvénye több volt a kikapcsolódást, a szórakozást szolgáló program.
Az ideiTiszaparti Halászléfőző Fesztiválon 16 bográcsban készültek a hagyományos és különleges halászlék. Számunkra a Tokajból érkezett Szabó László főztje, a Korhely halászlé volt az igazán egyedi. Elsősorban a másnapos tokaji horgászoknak nyújt ez igazán ínyenc falatokat – mondta, majd elárulta a receptet is:
Elkészítjük a hal-alaplét (ponty, harcsa, kárász, keszeg, törpeharcsa), ehhez adjuk a babérlevelet, mustárt, (ízlés szerint kevés mokka cukor), tejfelt és tejszínt. Az összeforralásuk után kerülnek bele a halpatkók. Tálaláskor citromkarika „dobja” fel a korhely halászlét.
Ebben az évben sorsolással döntötték el, ki milyen ajándékot kap a halászléfőző megmérettetésen való részvételért.
Természetesen ezen a napon (a fesztivál hatására) még ennél is többen főztek a szentesi Tisza-parton, voltak kik halászlét, mások különféle pörkölteket – ezeket a strand körül terjengő étel-illatok is jelezték.
A gyermekeket ugrálóvár, történelmi játékok, sportolási lehetőségek várták.
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, sportoló emberek, álló emberek, labda és szabadtéri
Egy fesztiválon ’kötelező’ zenét négy együttes (más-más műfaj) szolgáltatta: a Mistery Gang, A Láma Dalai, a Gypo Circus és a Fuvi Band.
Ha a hangulatba kíván bepillantani, nézze meg a cikk alatti rövid videót:

Vélemény, hozzászólás?