Kiemelt hírek Térség

Törekvések a mélyszegénységben élők felzárkóztatására

Az EFOP-1.6.3-17-2017-00003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül a roma lakosság felzárkózását segítő munkacsoport június 16-án tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat épületében.

Dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntője után Kormos Anita, a Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának esélyegyenlőségi referense adott tájékoztatást a második generációs Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatáról.

Beszámolt arról is, hogy a mélyszegénységben élők, a romák, a gyerekek, az idősek és a nők mellett jelentkeztek náluk a szenvedélybetegek, szexuális és nemi kisebbségben lévők is. A szociális bérlakásprogram keretében a rászorulókat egy pontrendszer alapján választják ki.

A fenti program során a jogcím nélküli lakók is rendezhetik helyzetüket. Szót ejtett a Cserepes sori szegregátum felszámolásáról, illetve a dorozsmai telep épületeinek, illetve a körülötte lévő terület rendbetételéről. Elmondta, hogy bővítik a Moszkvai körúti hajléktalanszállót és a dorozsmai tanodát. Népszerűsítik a szülési, beiskolázási, illetve az időskorúak támogatását.

Az ülés további meghívott előadói közül Zsótér Ágnes, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény főigazgatója nyújtott átfogó tájékoztatást Szeged és környéke szociális szervezeteiről, Kónya Tünde együttműködésével, aki a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központjának igazgatója.

A Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőség Program (EFOP-1.6.3-17-2017-00003
kódszámú pályázat) az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósul meg.

 

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?