Hírek Szentes

Történelmet kézbesítettek Szentesen

A Postamúzeum különleges utazó kiállítással emlékezik, a Magyar Posta 150 évvel ezelőtti megalakulásáról. A Magyar Posta egyik teherautójában berendezett tárlat május 4-én indult országjáró útjára, hogy felkeresse azokat a településeket, amelyeken 150 éve postahivatal nyílt meg.  A „Történelmet kézbesítünk” elnevezésű vándorkiállításnak otthont adó kamion augusztus 6-án „töltött el” egy napot Szentesen, a Kossuth téren.

A kiállítás bemutatja a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és távbeszélővel, valamint azt, hogy hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata.

A legmodernebb kiállítási technika segítségével többek között a Posta 150 éves múltjának egy jellegzetes figuráját is a teherautóba varázsolták, aki így életnagyságban, szemtől-szemben jelenik meg a látogatóval.

Sokat segített a látogatók kalauzolásban Verók István, a Szentesi 1. számú Postahivatal egykori igazgatója, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány szentesi postatörténeti kiállításának gazdája.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?