Kiemelt hírek Szentes

Történelmi reformátustalálkozó Szentesen

 

Szentesen, a Református Nagytemplomban szeptember 29-én rendezték meg a történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye gyülekezeteinek VI. Találkozójára. A szentesi reformátusoknak, a Szentes-Nagytemplomi Református Egyházközségnek és a városnak is nagy megtiszteltetés, hogy házigazdája lehet ennek a nagyszabású alkalomnak, ahol közel kilencszáz résztvevőt fogadtak országhatárokon belülről és kívülről.

A program elején köszöntőt mondott Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese. Többek között beszélt arról is, hogy tavaly, éppen a Reformáció 500. évfordulóján ért véget az első találkozási kör (Makó 2013, Temesvár 2014, Békés 2015, Arad 2016, Nagybecskerek 2017).

Szentesen kezdődik a második találkozási kör, amely a múltunkban és jelenünkben gyökerező jövőről kell, hogy szóljon.

Ezt követően Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke mondott nyitó áhítatot.

Köszöntötte a találkozót dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és Farkas Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Ezt követően az egyházmegyék beszámolóit hallgatták meg a résztvevők.

A templom mellett, a Kossuth téren megszervezett és elfogyasztott ebédet követően szekció beszélgetések zajlottak a Kiss Bálint Református Általános Iskola termeiben.

Az alkalmon jelen volt, és az úrvacsorás ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az egész napos program végén a vándorzászlót átadták a Temesvári Református Egyházmegye képviselőinek.

Az alkalmon a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar szolgált, valamint a programmal egyidőben vásárt tartottak, ahol egyházi jellegű könyveket, gyógynövény árukat és gyülekezeti termékeket lehetett vásárolni

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?