Kiemelt hírek Szentes

Továbblépett a szentesi mozi

Új épületrésszel, vetítőteremmel bővült a szentesi Őze Lajos Mozi, ahol június 29-én, a Magyarországon nagy sikert aratott Gombos Jim és Lukács, a masiniszta című rajzfilmmel már el is kezdődtek a vetítések.   

Az Őze Lajos Mozi nagyszerű példa a tradíció, a modern technika és a kornak megfelelő filmterjesztés  tökéletes találkozására.

Az 1912-ben épült szentesi mozi – teljes átépítés után – 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Akkor 157 férőhelyre csökkent ugyan a nézők (ülések) száma, viszont a speciális mozis fotelekben, Christie CP2215 vetítőgéppel és Dolby Digital hangrendszerrel ellátott filmeket láthattak  a nézők. Négy éve már a nézők élvezhetik a szinte minden igényt kielégítő mozi büfé szolgáltatásait, az X-Pand aktívszemüveges 3D rendszer pedig a magas színvonalú filmélményt nyújtja.

Most, 2018. július 29-e óta pedig egy újabb, ugyancsak a kor legkorszerűbb műszaki megoldásainak alkalmazásával készült teremmel kiegészülve, bővebb film kínálatot tud nyújtani a mozi. Gyakorlatilag „ismét két mozija” van Szentesnek, hiszen van választási lehetősége a nézőnek.

A 71 nézőt befogadó új terem kialakításánál már figyelembe vették az akusztikai követelményeket, továbbá a legfejlettebb vetítés- és hangtechnikát telepítették. A foteleket egy spanyol, moziszékeket gyártó cégtől vásárolták.

 

 

A filmszínház tervei szerint egy időben, de nem egyidejű kezdéssel más-más filmet vetítenek az egyes, illetve a kettes teremben. A jegyeket, az információkat az eddig megszokott pultnál kaphatják meg a nézők, ezért továbbra is a főbejáraton át közelíthető meg mindkét terem.

Az újdonság miatt (is) július 5. és 11. között kedvezményes (990 Ft.-os) belépőkkel adnak minden filmet. Kérik a mozilátogatókat, hogy jegyeiket – ha tehetik – online vásárolják meg, ezzel időt, fáradtságot spórolhatnak, kényelmesebb lehet a kiválasztott film megtekintése.

(Jegyfoglalás:  www.szentesimozi.hu)  

A továbbiakban is minden filmszerető, mozilátogatónak jó szórakozást, a mozi dolgozóinak pedig céljaiknak leginkább megfelelő filmbeszerzéseket és jó munkát kívánunk.

(A címlap fotó archív kép)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?