Kiemelt hírek Szentes

Tucatnyi szereplő a szentesi színpadon

A Szentesi Nyári Szabadtéri Színház idei első előadásán (július 31-én), A csemegepultos naplója darabban talán tizenkettőnél is több szereplő „jelenik meg” a színpadon. Vásárlók a csarnokban: törzsvendégek, újonnan arra tévedők, magyar szalámira beindult német turisták; szegények, módosak, arrogánsak, viccesek, fiatalok, idősek. Szomszédok a lépcsőházban: az önkéntes rendfelügyelő nénike, a nagyhangú, mindig részeg pasas, a kedves, magányos lány.

Színész ugyanakkor a maga testi valójában mindvégig csak egyetlen egy van a színpadon: Ötvös András, ő Lajos, a csemegepultos.

És játszik az egyszerű, de nagyon ötletes díszlet: kolbászok, virslik, rúd felvágottak, konzervdobozok és más hasonló kellékek. Életre kelnek a takarítószerszámok és rongyok, a darab sonka, a reszelő, a kecsap, a dekorációs és tárolóelemek.

És a játéktér: egy alig pár négyzetméteres, a főszereplő által virtuóz módon forgatott faházikó, ami elsősorban magát a csemegepultot, de Lajos történeteinek összes többi helyszínét is magába foglalja.

Az előadás jellemzői: könnyedség – koncentrálás; derűs és dinamikus; önfeledt örömjáték.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4178165562254569

Vélemény, hozzászólás?