Kiemelt hírek Szentes

Tudásvásár – „tudós palántákkal”

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola már évek óta megrendezi a Kiss Bálint Napokat, az idén március 26. – április 8. között zajlottak az események. Ebben az esztendőben 16 rendezvényt tartottak.

A sorozat zárásaként került sor április 6-án a Tudásvásárra, melynek során a diákok a saját maguk által vállalt kutatómunkájuk produktumát mutatták be társaiknak, tanáraiknak, és az érdeklődőknek. A tudásvásár célja, hogy a tanulók önálló kutatásokat, kísérleteket végezzenek, megismerjék a tudományos munkát. Tanuljanak a hibákból, felismerjék a továbblépés útjait,  kérjenek segítséget a felkészítő tanáraiktól. Az eredményeket rögzítsék, dokumentálják.

Az iskola tornatermében lebonyolított vásáron nem csak bemutatták eredményeiket a “kutatók”, hanem a munkájuk során szerzett ismereteiket elmondták és magyarázták társaiknak.

Tudásvásár a Szentesi Kiss Bálint Református Iskolában

Tudásvásár a Szentesi Kiss Bálint Református IskolábanA méhkaptár makettje, és mellé a tudnivalók…

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 7.

Már harmadik alkalommal szervezett az intézmény tudásvásárt, az idei több szempontból is felülmúlta az előzőeket. Nagyjából ugyanannyi tanuló vállalkozott a részvételre (ezúttal 24-en), viszont jól érzékelhető módon több volt az „külső” érdeklődő.

Az ötletek, a kivitelezés és maga a prezentációk egyre színvonalasabbak. Bemutatta a számítógéppel vezérelt automata palacsintasütőjét Niethammer Tamás (8. a), és Csatlós Vencel (8. b), akik ezzel  találmányukkal első helyezést értek el a 14. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen.

Ötletes volt a méhkaptár makettjének elkészítése és bemutatása, vagy a részletes leírás kíséretében megvalósított torna-gyűrűhöz készült csigarendszer, vagy az emberi csontváz és izomzat „működését” leíró és lerajzoló tanulmány, és folytathatnák a sort.

 

A Tudásvásáron megjelent produkciókat előre megadott szempontok szerint értékelte az öttagú zsűri. Minden vásározót meghallgattak, megnézték a kutatási naplójukat, kérdéseket tettek fel nekik. Az I. helyet négy produkció is megkapta, mert közöttük lehetetlen volt rangsorolni, maximális pontot kaptak a szempontok alapján. (Az eredményt később közöljük.)

A Tudásvár „tudós” diákjait Mokbelné Bacsa Éva igazgatóhelyettes köszöntötte, a programot megtekintette többet között Dr. Korom Erzsébet SZTE egyetemi oktatója, Fehér Csaba, az intézményt fenntartó gyülekezet lelkésze.

 

A Tudásvásár – 2018. eredményei:

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?