Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Tudatos Tippek az Optimum Solartól!

Támogatott tartalom

Mit tehetünk annak érdekében, hogy megóvjuk környezetünket? Ez a kérdés sokunkat foglalkoztat manapság, ami köszönhető annak is, hogy a környezettudatos gondolkodás jelenleg trend. Számos nemzetközi és hazai ismert ember hirdeti a változás fontosságát. Remek dokumentumfilmek mutatják be az aktuális helyzetet, amik a fiatalabb generációk számára is elérhetők. Nem szabad megfeledkezni a nemzetközi mozgalmak munkáiról sem, de a lokális, helyi csoportok munkája is jelentősen hozzájárul a figyelemfelhíváshoz és az edukációhoz. A cél hosszú távon az, hogy ebből a trendből a mindennapokat meghatározó alapelv váljon. Visszatérve az első kérdéshez, hogyan is csináljuk ezt, illetve hogyan kezdjünk hozzá?

Célszerű kislépésekkel kezdeni, főként, ha a közvetlen környezetünkben felmerül, hogy a környezettudatos életmód sok lemondással jár. Az induláshoz három egyszerű tanácsot szeretnénk ajánlani.

Írj bevásárlólistát!

Gondoltad volna, hogy a lakossági hulladék nagy részét az ételmaradékok jelentik?  Rengeteg élelmiszer végzi a kukába, ami ezzel az egyszerű tippel megelőzhető. Ha egy kis időt szánunk arra, hogy átgondoljuk, hogy mire van szükségünk, elkerülhetjük a felesleges termékek megvásárlását és csökkenthetjük az impulzusvásárlásokat is, ami a környezet mellett a pénztárcánknak is kedvező. A tudatos vásárlás és fogyasztás a tervezéssel és listaírással kezdődik.

Hasznosíts újra!

Az újrahasznosítás célja, hogy termékek és/vagy az alapanyagaik ne váljanak végleg hulladékká és azáltal ne terheljék környezetet. Továbbá az újrahasznosításnak köszönhetően mérsékelhető az új termékek előállítása. Az egész folyamata alapja, hogy a háztartásunkban keletkezett feleslegessé vált termékeket, csomagolásokat szétválogatjuk és külön gyűjtjük.

Milyen anyagú dolgokat lehet újrahasznosítani?

  • papír és kartondoboz,
  • műanyag,
  • fém konzervdobozok,
  • üveg,
  • és a szerves „zöld” hulladék.

Ha a bevásárlólista írása után is marad élelmiszer felesleg, komposztálj!

Ez a lehetőség már lakásokban is megvalósítható, nem szükséges hozzá feltétlenül kert. Kevesebb lesz a szemetesünk tartalma és még értékes humuszt is nyerhetünk vele, amellyel a növényeket táplálhatjuk.

Tedd zöldebbé az otthonodat!

A környezettudatos otthonra jellemző a környezetbarát és fenntartható anyagok használatát. A dekoráció tekintetében a növények, virágok jelentik az egyik legjobb megoldást. A szobanövények nemcsak szépek, hanem segítenek a benti levegő minőségének javításában és a talajukban élő mikroorganizmusok is rengeteg káros anyagot nyelnek el.

Az egyik legjobb légtisztító szobanövény a vitorlavirág, azaz a Spathiphyllum.

+ 1 tipp
Válts napelemes rendszerre!

Otthonainkban egyre több eszköz működik elektromos árammal, melyek nélkül jelenleg el sem tudnánk képzelni a mindennapi életünket. Az áramot előállíthatjuk környezetbarát módon is a napenergia hasznosításával, aminek köszönhetőan a gyermekeink számára is értéket teremtünk.

Az Optimum Solar-nál hiszünk abban, hogy a megújuló energia hasznosítása nem csak környezettudatos szempontból kiemelkedő, hanem jó befektetés és hosszú távon biztosítja az energiaellátást a családok és a vállalatok számára egyaránt.

Szeretnél többet megtudni a környezetbarát megoldásokról vagy éppen lenulláznád villanyszámládat? Nézz körül a www.optimumsolar.hu honlapon és kérd díjmentes ajánlatunkat már ma!

Vélemény, hozzászólás?