Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tudományos kiállításon az ovisok

A Szentesi Művelődési Központ április 4-8 között az Ifjúsági Ház nagytermében mutatja be a ‘Játékos tudomány’ című interaktív kiállítást, amely a fentarthatóságról szól – elsősorban gyermekeknek.
A tárlat ismerteti a Fölt erőforrásainak – talaj, víz, levegő, élővilág – funkcióit, jelentőségét, megóvásuk lehetőségeit.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban óvodáskorúak, illetve az általános iskolák alsó tagozatos diákjai látogatják a kiállítást, és nagyon élvezik, jó programnak tűnik.
Én éppen a Rákóczi utcai Óvoda, Napocska csoportjával találkoztam a paravánok között, akik láthatóan jól érezték magukat egy-egy feladat megoldása közben.
Persze nem véletlenül tekintették meg a kiállítást. Ennek igazolására álljon itt egy rövid részlet az óvoda nevelési programjából:
“Nevelőtestületünk az oktató nevelő munka tervezése során a kompetencia alapú óvodai programcsomag, a TŰZ, VÍZ, FÖLD, LEVEGŐ műveltségtartalmak szerinti tématerv-javaslatokkal, és annak kiegészítő segédleteivel, a különböző tanulás szervezési eljárások alkalmazásával a pedagógiai, módszertani szabadság meghagyásával az ünnepkörök és évszakok, az óvoda hagyományainak, helyi sajátosságainak, valamint az Országos Óvodai Alapprogram figyelembe vételével dolgozik.”
Így már érthető.
(Április 8-ig még megtekinthető a kiállítás.)

Vélemény, hozzászólás?