Kiemelt hírek Szentes

Tudományos pályára készülő fiatalok találkozója

A MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága egyik szakbizottsága és a Szentes Városért Közalapítvány Studium-Generale biokémia csoportja január 30-én nyilvános orvostörténeti előadást rendezett Szentesen a Koszta József Múzeum Koszta termében.

Dr. Papp Zoltán PhD érsebész-főorvos tartott tudományos előadást az ókori Egyiptomban megvalósuló gyógyító munkáról. Beszélt a gyógyítás akkori körülményeiről, feltételeiről, vázolta azokat a betegségeket, melyeket már akkor felismertek, illetve gyógyítani is tudtak.

Az előadást követően Dr. habil Lantos Ferenc főiskolai docens, a Studium-Generale csoportvezetője – zárt körben – értékelte a biokémiai közösségben tevékenykedő középiskolás fiatalok tevékenységét, kiemelte az innovációs versenyen, valamint a Kutató Diákok Mozgalma keretében elért sikereket.

Továbbá, a tíz éve működő csoport most működik legnagyobb létszámmal, így várhatóan sikeres lesz az idei tanév a diákok számára. A csoportból a (leges) legjobbakat egy törökországi tanulmányi útra viszik el, ennek részleteit is ez alkalommal beszélték meg.

Vélemény, hozzászólás?