Kiemelt hírek Szentes

Tudományos tanácskozás a cukorbetegségről Szentesen

A Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága november 29-én az intézmény ebédlőjében tartotta meg Tudományos Ülését, melynek fő témája a cukorbetegség, annak legújabb gyógyítási lehetőségei módszerei. A megjelenteket Dr. Papp Zoltán, a tudományos Bizottság elnöke köszöntötte. A Tanácskozást Dr. Földesi Irén, a Dr. Bugyi István Kórház diabetológiai főorvosa vezette.

Elsőként Prof. Dr. Lengyel Csaba, a SZTE-ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I.sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója, Dél-Kelet Magyarország diabetológiai ellátásának területi referense tartott előadást. Részletesen ismertette az ebben a témában készült legfrissebb nemzetközi kitekintést is alapul vevő kutatási eredményeket, melyet figyelembe véve kell a gyógyító munka egy es fázisait megújítani.

A legújabb magyar szakmai ajánlások (2018. szeptember) szerint ma már komplexebben, betegségek közötti összefüggésben (is) kell kezelni ezt  betegséget, és magát a beteget. Beszélt a gyógyításban alkalmazott inzulinnal kapcsolatos szemléletváltozásról, annak mielőbbi bevezetéséről az orvosi gyakorlatban.

Előadás végén válaszolt a felmerült kérdésekre. Dr. Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István főigazgatója szakorvosok Szentesre irányításának lehetőségét vetette fel – kérdésként. A professzor elsősorban még szorosabb szakmai együttműködést ígért, de a szakember hiány országos olyan mértékű, hogy ebben konkrét segítséget nem tudott ajánlani.

A tanácskozáson még Dr. Nagy László, a Dr. Bugyi István Kórház Belgyógyászati Osztályának főorvosa és Dr. Földesi Irén tartott előadást.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?