Kiemelt hírek Szentes

Túráztak, tanultak, szórakoztak – így ünnepeltek

A Szentesi Spartacus szervezésében március 15-én rendezték meg a 13. Városismereti Túraversenyt, melynek során sportos, játékos formában nyújtottak ismeretet Szentesről, annak történetéről, épületeiről, műalkotásairól, híres embereiről és igyekeztek megismertetni azokat a rejtett kincseket, melyeket sokszor még városlakóként sem veszünk észre.

Összesen 36 csapat indult, 141-150 fővel. A helyieken kívül érkezetek Szegedről, Szegvárról, Fábiánsebestyénről, sőt Budapestről is.

A versengő csapatoknak térkép segítségével 48 feladatot kellett megoldaniuk 160 perc alatt. Sétájuk során az ünnephez kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk, emellett tájékozódási jellegű és egyéb szellemes feladatokkal is meg kellett birkózniuk.

A csapatok egy városi tájfutó-térkép segítségével 46 db ellenőrzőpontot, szabadon választott sorrendben kerestek fel, és ott, az adott ellenőrzőponthoz tartozó kérdésre válaszolniuk, vagy fénykép alapján azonosítaniuk.

Három kategóriában hirdettek eredményt:
Családi:
1.VVVTutbócsigák (Budapest)
2.Mókusok
3. Kötelesék

Felnőtt:
1.L-tévedők,
2. Mumus
3.Trbó Duó
4.Szilvi,
5.Szentes

Diák:
1. Fogyi Mogyik
2.Négy Lovas
3.Márciusi Ifjak
4.ZKS
5.Jöttünk, láttunk, győztünk
6. Mester Hármas

Az 1-6. helyezettek oklevelet, 1-3. helyezettek érmet, a győztesek pedig vándorserleget kaptak.

A valóban tartalmas, jó hangulatú rendezvényen a résztvevők kaptak egy szerény ellátást (zsíros kenyér, szörp), valamint a családok, baráti társaságok számára kiválóan lehetőséget adott a szabadidő hasznos eltöltésére.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

(f.: Nagy Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?