Hírek Sport

Úgy tűnik, hogy Bozó Zoltánék eladják a Honvédot

A sportal.hu készített interjút a Szentesen polgármesteri tisztségért is induló Bozó Zoltánnal. Mint köztudomású a szentesi MetALCOM tulajdonosa tagja annak a körnek, amely 5 éve vette meg a fővárosi focicsapatot. A hosszú interjúból a legfontosabbakat idézzük.

Hetek óta tartja magát a hír, hogy eladják a Honvédot, ami az egykori diósgyőri befektető, Leisztinger Tamás kezeibe kerülhet.

Két részre bontanám a kérdést. Tény, hogy hónapok óta folynak a tárgyalások, melynek eredményeként a klubnak új tulajdonosa lehet. Ugyanakkor ez egy üzleti tárgyalás, – és mint minden ilyen esetben – a feleknek titoktartási kötelezettsége van, vagyis a felvetés második felére nem reagálhatok.

Akkor emeljük ki a lényeget: megerősíti, hogy zajlik egy tárgyalás, amelynek az lehet a vége, hogy eladják a Honvédot?

Így van.

Ön sikeres vállalkozó, nagy céget vezet. Ha visszatekint az elmúlt öt évre, akkor mit gondol, hiányzott a kispesti szerepvállalás?

Egy dolgot nem szabad elfelejteni, a Honvéd a részünkről szerelem. Ugyanakkor érdemes egy kicsit jobban beleásni magunkat az elmúlt időszakba. Amikor mi átvettük a Honvédot, akkor nem volt számottevő szponzor a klub mellett. El is kezdtük keresni a támogatókat, de ha visszaemlékszünk, akkor a 2019-es esztendő volt az utolsó normális év a világban. Egy évvel később kitört a COVID-járvány, majd háború robbant ki a szomszédunkban, aztán pedig jött az energiaválság. Gyakorlatilag esélyünk sem volt arra, hogy nagy szponzorokkal kössünk megállapodásokat. A gazdaság most kezd olyan állapotba kerülni, hogy érdemben meg lehet kezdeni a támogatók keresését.

Mikor zárulhat le a tárgyalás az új tulajdonossal?

Nem egy, hanem több potenciális érdeklődővel is tárgyalunk. Azt azonban nem tudom megmondani, hogy mikor jutunk el a zárásig. Sok mindentől függ, nehéz jósolni. Volt az életemben már hasonló ügylet, ami véget ért két hónap alatt, de akadt olyan is, ami két évig tartott. Amikor mi vettük meg a Honvédot, akkor egy évnél is tovább tartottak a tárgyalások.

Vélemény, hozzászólás?