Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új buszt kapott a Bartha

Az Agrárminisztérium segítségével, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum (ASzC) részére kettő, a legkorszerűbb Mercedes Benz Sprinter autóbusz került beszerzésre.
Az egyik 20 fős autóbuszt november 3-án ünnepélyes keretek között adták át az ASzC Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola használatába. Az iskola előtt álló autóbuszt az arra járók és a diákok is megcsodálták.
A megjelenteket Udvardi István, az iskola igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy ugyan van az iskolának egy kb. 20 éves, 35 fős busza, de az már használhatatlan. Emellett van két mikrobusza, de azok is régiek, többször szorulnak javításra, és ma már inkább csak termények szállításra használják.
Ezzel a korszerű busszal, gyorsan, kulturált körülmények között tudják szállítani a diákságot a szakmai feladatok megoldásának helyszíneire.
Az Alföldi Agrárszakképzési Centrumot Dr. Horváth József főigazgató és Vári László kancellár képviselte az eseményen. A főigazgató elmondta, hogy 10 iskola tartozik irányításuk alá, egyedül a szentesiben folyik kertészeti képzés. Ezért is különösen fontos ez a busz, amely sok helyre tudja eljuttatni a leendő kertészeket.
Egyébként minden iskolájuk kapott valamilyen támogatást ebben az időszakban, például a csongrádi iskola korszerű traktort.
A főigazgató megköszönte a szakminisztérium támogatását.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek
A rendezvényen az Agrárminisztérium részéről Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője jelent meg. Beszédében felhívta a figyelmet a mezőgazdaság stratégiai jelentőségére: „ez a jövő szakmája”. Szükség van minőségi élelmiszerekre, és ezt a magyar agrárgazdaság tudta (pl. a pandémia idején is) és tudja biztosítani.
Ezért kell az anyagi erőket is erre a szektorra összpontosítani. Ebbe tartozik bele az agrár-szakképzés messzemenő támogatása, mint például ez a busz is, még ha ez most nem is olyan nagy összegű, mint más segítség.
Ide sorolta azt is, hogy vidékfejlesztésre 2022-ben 4300 milliárd forintot tervez fordítani a kormány, hogy minél korszerűbb körülményeket biztosítsanak a vidéken élők számára.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek
Az ünnepség végén a diákok és tanáraik birtokba vették az új Mercedes Benz Sprinter buszukat.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember

Vélemény, hozzászólás?