Hírek Kiemelt hírek Szentes Térség

Új buszt kapott Szentes (is)

Tovább fiatalodik Csongrád-Csanád megye járműállománya – ezt demonstrálta az a sajtótájékoztató, melyet a Volánbusz Zrt. tartott október 6-án Szentesen, a buszállomáson.
Az elmúlt hetekben 7 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a régióban. A csuklós járművek annak a 204 darabos flottának a tagjai, amelynek megvásárlásáról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelemi Kft.-vel. A Kravtex Kft. pedig összesen 365 Credobus Econell 12 típusú és 55 Credobus Inovell típusú buszt szállított és szállít a következő hetekben a közlekedési vállalatnak, melyekből 19, illetve 1 db Csongrád-Csanád megyében áll forgalomba.
A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 darab új csuklós MAN Lion’s City GL A23 autóbusz több ütemben, augusztus végéig folyamatosan érkezett meg és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelékékbe, Többek között Szentes-Fábiánsebestyén, Szentes-Derekegyház-Nagymágocs, Hódmezővásárhely-Szentes vonalon találkozhattak az utasok ilyen buszokkal.
Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósak, akadálymentes kialakításúak, és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők.
Az új járműveket környezetkímélő EURO 6d besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval is felszerelték.
A tájékoztatón résztvevő Farkas Sándor térségi országgyűlési képviselő. agrárminiszterhelyettes beszédében egyebek mellett kiemelte, hogy a fejlesztésben – a kormány szándékának megfelelően – csak magyar cégek vettek részt. Továbbá a korszerű járművekhez, korszerű utak is kellennek – ezen a területen is sikerült az elmúlt időszakban előre lépni.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
Kormányos Sándor megyei képviselő – Gémes László, Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnök nevében – megköszönte a kormánynak, hogy kiemelten figyel a térség közlekedésének fejlesztésére. Hangsúlyozta, hogy ez a mostani fejlesztés is messzemenően figyelembe vette a a környezetvédelmi szempontokat – erre minden szférában ügyel a megyei vezetés.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és szabadtéri
Fejes Miklós, a Volánbusz forgalmi régióigazgatója kijelentette: Az érkező autóbuszok – az elmúlt évek legnagyobb volumenű járműbeszerzésének részeként – kiemelkedő szerepet játszanak a vidéki autóbuszközlekedés megújításában. A járműbeszerzéseknek köszönhetően a megyei autóbuszflotta 8,1 %-a újul meg, így az utasok és a az autóbuszvezetők munkakörülményei is folyamatosan javulnak. Emellett a megyében 50 kistelepülés lakóinak teszik lehetővé a városok gyors és kényelmes elérését.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „ztünk! Mesérkeztünk! Mesérk VOLANBUSZ SSM-622”
A most forgalomban álló 27 új autóbusz éves szinten 4-5 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást.
Az ezen a napon Szentesen átadott buszokból egy, új busz teljesít majd szolgálatot a Kurca-parti város közlekedésében.

Vélemény, hozzászólás?