Kiemelt hírek Szentes

Új dallal jelentkezett a szentesi-vásárhelyi szerzőpáros

Szentes utóbbi tíz-húsz évének zenei-kulturális életének egyik meghatározó egyénisége volt Kertész Ákos zeneművész-tanár, a Szentesi Hangversenyközpont vezetője, és szerencsére így van az napjainkban is, a koronavírus okozta járványos veszélyhelyzet idén is.

Bár mindenkinek a mozgása korlátozva van, Kertész Ákos ennek ellenére „pörög” elemében van, mintha természetes lenne számára ez a szituáció is.

Ennek egyik bizonyítéka, hogy a Spotify használatán keresztül egy új dallal jelentkezett, melyben szerző társa a hódmezővásárhelyi Budai László festőművész (és zeneszerzést is tanult a szegedi Konzervatóriumban, de emellett a művészetek több ága is felkeltette érdeklődését.)

Közös munkájukat nem most kezdték, régebb óta ismerik egymást, és készülőben vannak további új szerzeményeik. Terveik szerint a járvány elmúltával ezeket is megjelentetik, sőt, ezt követően egy album formájában is megjelentetik.

A most megjelent dal címe: Nem vagy egyedül.
– Ebben a járványos időszakban hogyan jöhetett, jött létre – kérdeztem Kertész Ákost.

= Maga a dal már korábban meg volt a fejünkben, most viszont a szereplők otthon, saját stúdiójukban játszották fel a részüket, illetve Réka már hamarabb felénekelte a sajátját. Sajnos a helyzet adta magát, meg kellett csinálunk ezt a dalt COVID-19 áldozatainak ajánljuk!

– Sok minden csinálsz most is, hogy érezzük: folyamatosan létezik, működik a Szentesi Hangversenyközpont: ‘Ál’ LIVE Zene oldal (virtuális koncertterem a fb-on), itt péntekenként Szentesen megtartott koncertekből szervezel, illetve mutatsz be programokat, de ezeken kívül mi van még a Home office-ban?

= A legfontosabb, hogy több időt tölthetek a családommal, ez a legfontosabb. On-line tanítok is, „ezért is lehet rövid az interjú, mert néhány perc múlva kezdődik az órám”. Változatlanul tartom a kapcsolatot zenész társaimmal, azokkal, akik már jártak a Hangversenyközpontunkban, illetve azokkal, akik majd ezután jöhetnek…
És természetesen ezekben a napokban folyik az alkotó munka, hogy elkészüljön a Budai László szerző társammal közös albumunk.

Budai László-Kertész Ákos: Nem vagy egyedül

László Budai – szerző, zongora
Kertész Ákos – szerző, hangszerelő, billentyűs hangszerek
Benyó-Korcsmáros Réka – ének
Tóth Bagi Csaba – ének, gitár
Czirják Zoltán – mixing & mastering

Vélemény, hozzászólás?