Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új elnök a Rotary Clubnál

A Szentes-Csongrád Rotary Club július 4-én a Dózsa Kertben tartotta meg elnökváltó láncátadó rendezvényét. Az eseményen részt vett és felszólalt Réti László, leendő Disztrikt Kormányzó és Zsótér Brigitta, Dél-Alföldi Régió Alkormányzó.
Dobos Ferenc elnök az előző (bő) esztendőben elvégzett munkáról számolt be. Ezt nagymértékben befolyásolta a Covid-járvány okozta helyzet, de ez idő alatt is tovább élt, fejlődött a mozgalmuk.
Amikor lehetett, erősítették a kapcsolataikat, együttműködésüket (főleg kulturális területen), amikor pedig arra volt szükség videó-konferencián keresztül tartották a kapcsolatot, oldották meg az éppen jelentkező tennivalókat. Sőt, a már kialakult hagyományos rendezvényeiket (nagyjából) sikerült megtartani.
A beszámolót követően Dobos Ferenc átadta az Elnöki láncot Kovácsné Gila Erzsébetnek, aki a következő egy évben lesz a Szentes-Csongrád RC elnöke. (Azt is bejelentették, hogy az követően pedig kormányzói feladatok várnak rá.)
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri
Kovácsné Gila Erzsébet röviden vázolta vezetői munkájának elképzeléseit.
• Szeretné a klub figyelmét újra a fiatalok felé irányítani, jobban bevonni őket a mozgalmukba, tervez az Inertact klub újra indítását.
• Folytatni kívánja a „Higgy magadba és kinyílik a világ” elnevezésű kezdeményezést, melynek során tehetséges fiatalok dinamikus pályakezdését segítik elő.
• A tagok (és Pénzes Marianna) bevonásával el akarja készíteni a klub stratégiáját, amely hosszabb távra jelöli ki a klub irányvonalát, tevekénységét.
Az új elnök az előttük álló feladatok elvégzéséhez csoportokat alakított, hogy a speciális feladatokat hozzáértőkkel tudják még hatékonyabban megoldani, illetve közösen dolgozzanak a közös célokért. Továbbá a tagok írásban is megkapták a klub 2021-re szóló rendezvénytervét.
Ezt követően kötetlen beszélgetésen köszöntötték az új vezetőt, beszélték meg az elképzeléseit, majd közös vacsora zárta az ünnepi eseményt.

Vélemény, hozzászólás?