Hírek Kiemelt hírek Térség

Új elnök a megyei honismereti mozgalom élén

A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület a 2017. évet záró közgyűlését február 3-án tartotta meg Csongrádon, a Művelődési Központ és Városi Galéria konferenciatermében.

A megjelenteket Prof. Dr. Blazovich László, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület elnöke köszöntötte, majd átadta a Honismereti Szövetség Emléklapjait a 2017. év kitüntetettjeinek. Köztük volt a szentesi Móra József is, akinek az Ecseri templomrom feltárása során végzett munkáját ismerték el.

 

 

a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 2017. évben végzett tevékenységéről Blazovich László számolt be, alapvetően eredményesnek és sokrétűnek vázolta munkájukat. A hozzászólások és kiegészítések megtétele után a résztvevők elfogadták a beszámolót.  A tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolót Bari Gyöngyi terjesztette elő, azt a tagság elfogadta csakúgy, mint a Lőkös Sándorné által ismertetett Ellenőrző Bizottsági jelentést.

Egy kicsit pihenésképpen (de annál többet jelentően) Csák László és Varga Zsuzsanna adott egy rövid zenés műsort, majd tisztújítással folytatódott a közgyűlés.

 

A nyolctagú elnökség személyi összetételében négy változás történt. Prof. Dr. Blazovich László, aki 2001-től vezette a grémiumot, nem kérte jelölését, helyette Dr. Marjanucz Lászlót, eddigi alelnököt választották meg elnöknek. Az elnökség további tagjai: Károlyi Attila, Bodó Mária, Georgiádesz Ildikó (Csongrád, Szentes), Dr. Markos Gyöngyi, Kemény Lajosné, Lőkös Sándorné és Urbancsok Zsolt.

A Felügyelő bizottságnak Endrész Erzsébet, Gulácsiné Somogyi Ilona és Szerdahelyi Péterné lett a tagja.

A választások után Dr. Marjanucz László, új elnök ajándékot adott át a leköszönt elnökségi tagoknak, majd megköszönte megválasztását, és szólt a további tevékenységről, illetve ismertette a 2018. évi programtervet és pénzügyi tervet.

Szentes képviseletében Labádi Lajos, Móra József, Lantos Imre és Tímár Ferenc vett részt a közgyűlésen.

 

 

(Fotók: Lantos Imre)

 

Vélemény, hozzászólás?