Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új év – új lakóhely, az Otthon 300. lakóját köszöntötték

Szentesi Református Idősek Otthonában január 2-án köszöntötték az Otthon 300. lakóját, aki ezen a napon költözött be az intézménybe. Nagy Ferenc 84 éves, szentesi lakos, aki az előző egy-két hónapot a kórházban töltötte, és mint mondta: „nagyon vártam már ezt  a pillanatot,  örülök annak, hogy az új évben már új lakóhelyem van”.

Nagy úr bányamérnöki diplomával (és egy kis szerencsével) Szentesen a Vízügynél helyezkedett el, annak volt egy ideig vezetője is, majd a szegedi központba került, onnan ment nyugdíjba.

Az új lakó fiával együtt érkezett az Otthonba, ahol Horváth Imre intézményvezető fogadta, és egy rövid ismerkedés, beszélgetés után elintézték az ilyenkor szokásos adminisztrációt, majd az egyik ápolónő kíséretében elfoglalta két ágyas szobáját.

Mindeközben egy meglepetés is várta: az intézményvezető (néhány munkatársával közösen) virágcsokorral köszöntötte, mert ő lett az Otthon háromszázadik lakója.

 

A 2007 decemberében átadott Szentesi Református Idősek Otthonának a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartója. Az Otthon korszerűen kialakított épületében gyakorlatilag minden az idős emberek kényelmét, illetve igényeik magas színvonalú ellátását szolgálja. Az 1, 2, illetve 3 ágyas lakószobák mindegyike rendelkezik fürdőszobával, minden szobában biztosított a kábeltelevízió, telefon, számítógép/internet használata.

A közösségi helyiségekben külön térítés nélkül használható a számítógép, az internet és a televízió. A lakókat, vendégeket barátságosan berendezett közösségi terek várják. Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelki gondozásnak. jól felkészült szakemberek által szervezett foglalkoztatások, csoportfoglalkozások, beszélgetések, istentiszteleti alkalmak, kulturális programok.

A teljes körű ellátás körében az intézmény napi háromszori étkezést (szükség esetén speciális diétát), a textíliával való ellátást, a mentális gondozást, egészségügyi ellátást, (napi 24 órás nővéri felügyelet, heti 2×2 óra orvosi ellátás, szűrő vizsgálatok, heti 4 óra gyógytorna) biztosít.

 

Vélemény, hozzászólás?