Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új fodrász szalon Szentesen

Szentesen egyre népszerűbb a fodrász szakma – mondják – mások mellett – a képzésüket végző szakemberek, pedagógusok. Ennek az is az egyik „motorja”, hogy az üzletek egyre szebbek, ma már szalonokban, korszerű szakmai körülmények közepette dolgozhatnak a fodrászok.

Többek között ezért is volt fontos esemény december 11-én a Presztóczki Fodrászat & Szolárium Szalon ünnepélyes szakmai megnyitója, melyre eljöttek Veronika Nagymamájának segédje és utolsó tanulója, a helyi partner cégek vezetői, kamarai vezetők, valamint a szépségszakma országosan elismert és meghatározó személyiségei.

Közülük most csak hármat emelnék ki, akik világbajnokságokra készítik fel a tanulókat, akik folyamatosan megújítják a szakmát: Hajas László, a  Magyar Fodrász és Közhasznú Egyesület elnöke, a szakma egyik kiemelkedő és meghatározó alakja, Tombácz Zsuzsa a hazai fodrász szakma ikonikus alakja, vagy Kormány Eta szegedi fodrászmester, fodrász-világbajnoki 2. helyezett.

A Presztóczki család három generációs fodrászdinasztia, a jelenlegi üzlet tulajdonosa és vezetője: Presztóczki Veronika Ezüstkoszorús mesterfodrász. Ebben a mondatban benne van az is, hogy milyen cél vezérelte a szalon kialakítását. Természetes, hogy a legkorszerűbb anyagokat, berendezéseket használták fel a kialakítás során.

Ugyanakkor ügyeltek a hagyományok megőrzésére: egyik példájaként az üzleten belül található egy kisebb helyiség, ami egy diszkrétebb szolgáltatást tesz lehetővé, mint ahogy néhány évtizeddel ezelőtt, mások szeme elől „elbújva” készülhet el a frizura. Az üzletben – jól látható helyen – bemutatják a családi relikviákat, emlékeket, régi szerszámokat, igazi ritkaságok.

Erről kérdeztük Veronikát:

 

Az új szalon alaptevékenysége továbbra is a fodrászat, annak széleskörű szolgáltatásait nyújtva. Természetesen szolárium részlege is van a Szalonnak. Mindemellett továbbra is vállalják a fiatalok tanítását, hiszen eddig is számos országos és magyar bajnoki eredményt (is) elértek a képzés során.

Hajas László mesterfodrász így vélekedik a (régi) új Szalonról, az ott dolgozókról:

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?