Hírek Kiemelt hírek Térség

Új gépjármű-flottát kaptak a megyei a köztisztviselők

Összesen 35 új gépjárművet kapott tartós használatra a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. Az autókat, azok jogi hátterét február 4-én Hódmezővásárhelyen mutatták be egy sajtótájékoztató keretén belül, melyen részt vett Farkas Sándor miniszterhelyettes és dr. Juhász tünde kormánymegbízott.
Lehet, hogy egy kép erről: autó és út
A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) biztosította a kormányhivatalnak az autókat, melyeket a kormányhivatal munkatársai az agrárigazgatási területen használnak.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kifejtette, hogy az elmúlt időszak bizonyította, hogy mekkora szükség van az agrár ágazatra hazánkban. „Nehéz éven vagyunk túl. Az afrikai sertéspestis, a madárinfluenza és a koronavírus akkora kihívásokat jelentettek, jelentenek, amikhez megfelelő szaktudás szükséges. Eljutottunk odáig, hogy a megfelelő szakemberek olyan technikai háttérrel fognak bírni, amik a gyorsabb és pontosabb munkavégzést fogják eredményezni.
Az Agrárminisztérium a kormányhivatalokkal és a NÉBIH-hel közösen olyan biztonságot nyújt, hogy ha elmegyünk egy üzletbe vagy egy piacra élelmiszert vásárolni, akkor az egy biztonságos élelmiszer lesz” – mondta Farkas Sándor.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek
Dr. Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kijelentette: az új gépjárművek azt a célt szolgálják, hogy a különböző agrárhatósági munkatársak a lehető legmagasabb fokon, és a lehető legbiztonságosabban elvégezhessék a munkájukat.
A hivatalnak eddig is voltak gépjárművei, azonban azok 10 évesnél is öregebbek voltak. A tavalyi évben lejárt a tartós használati szerződésük, ezért idén teljesen új flottára cserélték a kiöregedett autókat. Az új autókat – már holnaptól – az agrárigazgatási területen fogják használni” – tette hozzá a kormánymegbízott. A Szentes Járási Hivatal szakgárdája egy járművet kapott – közvetlen használatra.
További részleteket a helyszínen készített videóból tudhatnak meg:

Vélemény, hozzászólás?