Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új híd épül a Kiss Zsigmond utcában

Arról írt a Magyarépitők.hu honlap, hogy “Szentes közel százéves átjárója helyén, a Kurca-csatornát átivelő hidat lebontják, helyette gyalogos és kerékpáros átvezetést is biztosító közúti híd épül.”
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétette a szentesi Kurca-híd újjáépítését célzó tervezői közbeszerzést. A majdani nyertesnek az engedélyezési tervek, a kisajátítási terv és a kiviteli terv elkészítése mellett szükség szerint a szabályozási terv módosítása is a feladata lesz többek közt.
Az elképzelések szerint egy kétsávos, gyalogos és kerékpáros átvezetést is biztosító közúti híd épül, mintegy 20 méteres támaszközzel.
Mindezek mellett az alábbi elemeket is magába foglalja majd a fejlesztés:
* a Kiss Zsigmond – Sima – Batthyány utcák csatlakozásában körforgalmú csomópont, parkolók kialakítása;
* az új híd mind a négy sarkát érintő városi közpark kialakítása;
* a Kiss Zsigmond utca teljes hosszában az útburkolaton kopóréteg csere, buszmegállók kialakítása, zárt csapadékcsatorna, elektromos légvezeték föld alá helyezése, valamint közvilágítás korszerűsítése.
(A mi szerkesztőségünk ez év februárjában számolt be erről a témáról: “Már készülhetnek a tervek a Kiss Zs. utcai híd felújítására” – címmel; https://www.hir45.hu/mar-keszulhetnek-a-tervek-a-kiss-zs…/)
Forrás: Magyar Építők honlap

Vélemény, hozzászólás?