Hírek Kiemelt hírek Szentes

Új játszótér szolgálja a családok kikapcsolódását

A Gyermeknap alkalmából május 28-án Szentesen, a Juhász Gyula utca elején lévő játszótér átadására, használatba vételére került sor.
A körzet önkormányzati képviselője Agócs Lászlóné elmondta, hogy az ott élőknek már évtizedes igénye volt egy játszótér. Gyakorlatilag két éve régebbi játszótéri elemeket (négyes hinta, rugós játék) helyeztek el, plusz fákat is telepítettek. Tavaly foci kapukat és röplabda hálót állítottak fel, így megnőtt a labdajátékok lebonyolításának a lehetősége is.
Az elmúlt hetekben “sárga labdadobálót”, “palincsot” kapott a játszótér, sőt egy napvitorlát is elhelyeztek a területen.
A folyamat során sok segítséget, támogatást kapott a képviselőasszony Szűcs György, Szabó Zoltán Ferenc képviselőtársaitól. Még köszönetet mondott a Városellátó Nkft. munkatársainak az igen kedvező hozzáállásukért.
Az egyik szülő elmondta, hogy jó kis közösség alakult ki a körzetükben, amiben ennek a játszótérnek is van szerepe. Korábban már helyi gyermeknapot is rendeztek, összehozta a családokat, aminek egyik további példája, hogy a környéken már a lakók nyírják önkéntesen a füvet. Jó, hogy nem kell elmenni autóval, vagy biciklivel, ha a gyerek játszótérre menne – tette hozzá. A kicsik kedvenc játékszere a hinta, és mivel itt négy is van, még sorba állniuk sem kell.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester arról beszélt, hogy közel 30 játszótér van a településen, de kell is, mivel nagy területen fekszik a város. A Juhász Gyula utcai játszótér egy rendezett terület, látszik, hogy szeretik az itt élők. Ha összejön a pénz, akkor legközelebb csúzdával bővítik.

Vélemény, hozzászólás?