Hírek Szentes

Új képzési forma: Honvéd Kadét Program

Honvéd Kadét Program

Az elmúlt években egyre több fiatal választotta a haza fegyveres szolgálatát életpályaként, köszönhető ez többek között annak is, hogy a középiskolákban az eddig KatonaSuli néven ismert program keretein belül katonai alapismeretekre tehettek szert az érdeklődő nebulók.

Vargha Tamás, a HM  parlamenti államtitkára szerint a fiatalság honvédelmi nevelése – mely mindig aktuális kérdés, hiszen a haza védelmének fontos pillére állampolgárainak hazafias elkötelezettsége – közös cél, mely érdekében a diákoknak, a tanároknak és a katonáknak össze kell fogniuk.

A munka hatékony folytatása érdekében szükség van a korábban említett KatonaSuli nevelési program – mely a 2017/2018-as évtől a Honvéd Kadét Program nevet viseli- megújítására és kiegészítésére. A Honvédelmi Minisztérium közlése alapján az új képzési forma bevezetése „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja.

E program keretein belül – mely szeptember első napjaiban kezdetét vette – már több éve sikeresen működik együtt a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Szentesi HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolával, ahol az Ezred szakképzett tisztjei és altisztjei az alapismereteken kívül számos hasznos információval, tanáccsal és természetesen házi feladattal látják el a honvéd palántákat.

A katonás órák alkalmával- melyeket idén Palágyi Gáspár hadnagy úr kezdett meg a tanultak felelevenítésével, valamint harcászati és tereptan elméleti órával- a diákok megismerik a Magyar Honvédség Működési rendszerét és haditechnikai eszközeit, látogatást tesznek a kijelölt katonai objektumba, illetve lehetőségük nyílik hadtörténeti múzeumpedagógiai órákon is részt venni.

Honvéd Kadét Program

Az érettségit követően többféle tovább lépési alternatíva kínálkozik: Szentendrei Altiszti Akadémia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Honvédelmi Igazgatási Ügyintéző (szakképesítésre ráépülő újabb végzettség), vagy pedig „Irány a Sereg, és legyél Te is 37-es!”

/Csordásné/

Honvéd Kadét ProgramHonvéd Kadét Program

 

 

Honvéd Kadét Program

Vélemény, hozzászólás?