Kiemelt hírek Szentes

Új lehetőség előtt állnak a civil szervezetek

Szentesen, a Helyi Akció Csoport (HACS) irodája előtt október 10-én ’megnyitó’ ünnepséget rendeztek a helyi civil szervezetek, melynek keretében jelentették be, hogy a HACS irodáját – előre szabályozott módon – a szentesi székhelyű civil szervezetek is igénybe vehetik, használhatják.

A megjelenteket Szobota Imréné, a Szentesi Civil Tanács mb. elnöke köszöntötte, és elsőként hozta nyilvánosságra a számukra nagyon fontos változást: a városközpontban meglévő korszerű irodák használatát. Arról is tájékoztatott, hogy eddig 15 szervezet jelezte, hogy élni kíván a lehetőséggel.

Kiss Csaba István, Szentes alpolgármestere beszédében a civilek tevékenységének fontosságára hívta fel a figyelmet, és üdvözölte, hogy a jövőben új lehetőséggel bővült programjaik megvalósítása.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek

Antal Balázs Tibor, a HACS elnöke kijelentette: számukra is fontos a civil szervezetekkel való kapcsolat, reményét fejezte ki, hogy a következő időszakban ez még szorosabb lesz.

A civil szervezetk ünnepi műsort adtak az iroda előtti területen, melyben közreműködött a Vadrózsa énekegyüttes, Dömsödi Teréz (saját versét mondta el), a Zöldág hagyományőrőz Szakkör Néptáncegyüttese Hankó Györgyné vezetésével, Valamint Verók István, a Postatörténeti Múzeum alapítója (ezúttal hegedült).

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek

A rendezvény baráti beszélgetéssel zárult. Eközben érdeklődtük néhány civilszervezet vezetőjétől, mit jelent számukra az új lehetőség.

Matkócsik Pál, Szentesi Vendégszeretet Egyesület vezetője számára még „friss” az új információ, de az biztos, hogy kisebb létszámú megbeszélések helyszínét el tudja képzelni az Ady Endre utca 1. szám alatt.

Almási Jánosné, a Kapocs Egyesület elnöke is értekezletek tartását tervezi az új helysínre, esetleg kiállítások megrendezését az irodában, vagy előtte.

Antal Balázs Tibor, a HACS elnöke biztos abban, hogy jól együtt tudnak majd dolgozni a civil szervezetekkel, az iroda használatát illetően a lehető legnagyobb önállóságot kívánják számukra biztosítani.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4535119166559205

Vélemény, hozzászólás?