Hírek

Új sportcsarnok épül Szentesen

A Tóth József Színház és Vigadó március 17-én sajtótájékoztató keretében számolt be a februárban megrendezett jótékonysági gáláról, annak fogadtatásáról, a bevételek alakulásáról, mely utóbbival a tavaly december végén leégett városi sportcsarnok újjáépítéséhez kíván hozzájárulni.
Először Szebeni Zoltán, a színház Művészeti Tanácsának tagja mondta el véleményét a szervezésről, a jótékonysági licit alakulásáról. Bejelentette, hogy összesen 550 ezer Ft. jött össze a licitből, plusz Vásárhelyi Ágnes önállóan szervezett jótékonysági licitjéből 50 ezer Ft.
További részletek a videón:
A tájékoztatón részt vett Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője. Egyebek mellett bejelentette: egy új sportcsarnok építése mellett döntöttek, melynek anyagi forrásához a kormány garanciát nyújt. Az orosz-ukrán katonai konfliktus, annak gazdasági hatásai egy kicsit hátráltatják a megvalósítását, de ez a jelenlegi realitás. A megvalósítás várhatóan három szakaszban fog megvalósulni. Kijelentette: a sportcsarnok ügyében az összefogást fenn kell tartani.
További részletek a videón:
Szabó Zoltán Ferenc polgármester is beszélt az új sportcsarnokról, melyet a Pusztai László Sporttelepen fognak felépíteni. A kivitelezés várható összege 8,3 milliárd forint. Ebben a témában – Farkas Sándorral közösen – már tárgyaltak is a Belügyminisztériumban, bemutatva az építész-szakemberek 60 oldalas dokumentációját, és a szentesi önkormányzat 10 oldalban összefoglalt javaslatát.
A sportcsarnok újjáépítésére megnyitott önkormányzati alszámlán 16 millió Ft. van.
További részletek a videón:
Szojka Cinthia, a Tóth József Színház művészeti vezetője megköszönte Szebeni Zoltánnak, valamint a jótékonysági Gálán fellépő művészeknek a munkáját. Bejelentette, hogy a Gálán, valamint a színházbérletek bevételéből történt átcsoportosítások után a színház 1, 2 millió Ft. Utal át a városi sportcsarnok felújításának céljára. Az ezt szimbolizáló táblát átadta Farkas Sándornak és Szabó Zoltán Ferencnek.
További részletek a videón:

Vélemény, hozzászólás?