Hírek Szentes

Új színházi évad a SzeVASZ életében

A Szentes Városi Amatőr Színkör megkezdi az 2017/2018-as színházi évadát. A társulat persze nem ragaszkodik egy-egy konkrét időponthoz, de gyakorlatilag az október 7-i előadással elkezd egy új szakaszt a pályáján.

Molnár Ferenc: Az ibolya című egyfelvonásos vígjátékot mutatják be állandó játszóhelyükön, a Dózsa-ház Padlásszínházában. Egy nappal a premier előtt, a főpróbán jártunk. Minden készen állt a bemutatóra, gyakorlatilag csak néhány apró, módosításra váró részletet kellett átalakítani.

A Dunai-Imre Tünde által rendezett színdarab színházban, az igazgatói irodában játszódik, ahol az igazgató úr már idegbeteg a tehetségtelen színésznő-jelöltektől, akik szeretnének – egy-egy jó szerep miatt – bejutni a színházhoz. A készülő zenés produkció zeneszerzője pedig nem érti az igazgatónak a hölgyekkel szembeni goromba magatartását.

A konfliktus adott (sőt a leírtaknál még több is van) a megoldás pedig humoros, olykor ironikus helyzetet teremt. A szereplők igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy a helyzet-komikumot kiemeljék, vagy ha kell a poént „lelőjék”.

Részletek az évad nyitó darab főpróbájáról:

Érdemes tehát megnézni az előadást, de sajnos a premierre már minden jegy elkelt. Figyelni kell színkör hirdetéseit, melyben előadásainak időpontját teszi közzé. Egyébként egyre több helyre hívják őket, a Padlásszínházon kívül ebben az évben még lesz 7 előadásuk: néhány a városban, néhány a környező településeken.

Lesz dolga tehát a társulatnak, de ők is tudják: ez csak hasznukra válhat…

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?