Hírek Kiemelt hírek Térség

Új szolgáltatás kezdődött Nagytőkén

Napjainkban, amikor sokan a költséghatékonyságról, a fokozott takarékoskodásról, az áremelkedésekről beszélnek – ebben a mintegy 400 fős községben szeptember 7-én beindult a fodrász szolgáltatás. Persze nem egy csettintésre lódult meg a folyamat, amely végül is, több ember összefogásával eredményesen, és látványosan bemutatkozhatott a Nagytőkei Művelődési Házban.
Alapvetően két fő szervező nevét kell említenünk, mert hogy Szénászky Zsolt nagytőkei polgármester és Presztóczky Veronika mesterfodrász egyirányba ható elképzelései valósultak meg.
Presztóczki Veronika, mesterfodrász, fodrász-szalon tulajdonos, a Zsoldos Ferenc Technikum szépészeti tagozatának oktatója az intézmény 10 diákjával (2 fiú 8 lány) fodrászati eszközökkel, felszerelésekkel, anyagokkal a nagytőkeiekhez mentek, és a helyszínen biztosították a fodrászati alap-szolgáltatásokat – szemmel láthatóan remek színvonalon.
Ráadásul ingyen! (Ha kiváncsi miért? Nézze meg a videót!)
Közel négy óra alatt 20 lakosnak tudták biztosítani a hajvágást, hajmosást,hajfestést.
A nagytőkei “fodrászüzletben” igazi közösségi hangulat alakult ki: dicsérték egymás haját a helyiek, ízletes fánkkal kedveskedtek a vendégeknek, közben még az ügyes-bajos dolgaikat is meg tudták beszélni egymással, és a jelenlévő polgármesterrel.
A kezdeményezés finoman fogalmazva is sikeresnek bizonyult, a szervezők megegyeztek a folytatásban, egy hónap múlva, hasonló előkészítéssel megismétlik a szolgáltató napot.

Vélemény, hozzászólás?