Kiemelt hírek Támogatott tartalom

Új támogatási lehetőség mikro-, kis- és középvállalkozások számára: VEKOP 1.2.6-20

Támogatott tartalom

Május végén több pályázati lehetőség is napvilágot látott, melynek elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése, a KKV-k termelékenységének növelése, és technológiai megújulásának támogatása.

A pályázatokkal kapcsolatban több jó hír is érkezett. Többek között az, hogy a VEKOP 1.2.6-20 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű programmal már nemcsak vidéken, hanem a közép-magyarországi régiókban – beleértve Budapestet is – lehetőség nyílik pályázni, továbbá a támogatás azonnal lehívható, 100%-os előleget nyújt.

Aki sikeresen teljesíti a feltételeket, az a jelenlegi kiírás alapján minimum 5 000 000, maximum 153 500 000 Ft-ot igényelhet visszatérítendő támogatás formájában – vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakulhat vissza nem térítendő támogatássá – 2020. november 2-ig, illetve kimerülésig. További részletek és feltételek a www.palyazat.gov.hu oldalon olvashatók.

Tény, hogy a vállalkozások egyik legmagasabb kiadását az energiaszámlák jelentik. A magas költségek és az ingadozó energiaellátás mellett a környezetre gyakorolt negatív hatás is komoly gondot okoz. Egyre több cég ismeri fel a problémát és fektet be napelemes rendszer kiépítésébe, melynek nagy előnye, hogy plusz költségek és rendszeres kiadások nélkül termeli az áramot. A VEKOP 1.2.6-20 pályázat keretei között támogatás elnyerhető a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is, de fontos, hogy a kiírás szerint csupán választható, önállóan nem támogatható tevékenységként, így mindenképp szükséges mellé bevonni más eszközbeszerzést is. Ugyanakkor a megvalósítás hosszú távú költségcsökkentést jelent, így érdemes belevágni!

Egy, a pályázat teljes folyamatát átlátni képes partner hatalmas terhet vesz le a vállalkozások válláról. Mi, az Optimum Solar Home System Kft.-nél tudjuk ezt, hiszen több mint 100 projekt megvalósításával a hátunk mögött a teljes pályázati és kivitelezési folyamatot ismerjük. Lépjen velünk kapcsolatba és spórolja meg cége villanyszámláját egy életre! A részletekért látogasson el a www.optimumsolar.eu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?