Kiemelt hírek Szentes

Új tiszteletbeli polgára lett Szentesnek

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal konferenciatermében Szirbik Imre polgármester köszöntötte Ruskó Józsefet, a Duna-R Kft ügyvezető-tulajdonosát. A Fleischmann Rudolf díjas kertész mintegy tíz éve Szentesre hozta a paprika vetőmagok feldolgozásával, csávázásával, tasakolásával és az értékesítésével foglalkozó nemzetközi hírű cégét.
 
Az utóbbi években a cég Budapesten alapított központját is a Kurca-parti városba tették át, és Szentes Ipari Parkját választották a 2014-ben induló fejlesztéseikhez. A Bolgárkertész utcában található cég azóta jelentős fejlesztéseket valósított meg, ami még inkább szolgálta a város hírnevének öregbítését.
 
Ismerve a múltat, ismerve a jövőt és a terveket, megköszönve az eddigi munkát, Szirbik Imre polgármester Szentes tiszteletbeli polgárává fogadta Ruskó Józsefet, és át is adta az erről szóló okmányt.
 
Ruskó József eddig is kimagasló szintű munkát végzett a paprika és uborka hibridek nemesítésében, az elért eredményei továbbadásában. Mindezeket a jövőben Szentesen kívánja folytatni.
 
Az eseményen jelen volt Lacházi Pál kertészeti igazgató, Tudós Balázs és Tudós-Tyukász Melinda kereskedelmi vezető is.

Vélemény, hozzászólás?