Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Újabb felújított csongrádi óvodát adtak át

  Egy héten belül már a második TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból felújított óvodát adtak át Csongrádon. Ezúttal a Bercsényi utcai Kincskereső Óvodát. A mintegy 75 millió forintos támogatásból kívül-belül megújult az intézmény, a gyerekeket XXI. századi körülmények között tudják fogadni.

navigate_before
navigate_next

A Kincskereső Óvodában 4 csoportban foglalkoznak a gyerekekkel, az épületben 45 éve működik. A beruházással nem lett több férőhely, azonban sokkal korszerűbben és komfortosabban szolgálja majd a gyermekek és az ott dolgozók igényeit. Új fűtésrendszert kapott az épület, új tetőt és hőszigetelést. Akadálymentesítették a bejáratot és vizesblokkokat. Új nyílászárókat kapott az óvoda, felújították a tálalókonyhát és az elektromos rendszert is. Új játékokat is vásároltak a támogatásból, kültérre és beltérre egyaránt, sőt még vadonatúj fektetőágyakat is kapott az intézmény.

A december 14-i átadó ünnepségre az óvoda apraja-nagyja izgatottan készült, a Mackó csoport tagjai tánccal, dallal, mondókákkal köszönték meg régi-új ovijukat. Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője arról szólt avatóbeszédében, hogy a gyerekeknek is egy nagy ajándék ez a felújítás, de a szülőknek, leendő szülőknek is. Azt kívánta Csongrád városának, hogy minél több ilyen beruházás legyen még, hiszen így nőhet a város megtartó ereje, mert ezek azok az alapok, amelyek nélkül nem tudjuk a jövő társadalmát építeni.

Bedő Tamás polgármester elmondta, a 75 millió forintos támogatáshoz a város is hozzátett, hogy teljes legyen a megújulás. Felidézte, hogy a júniusi munkakezdéstől a beruházás nem volt zökkenőmentes. Megköszönte a szülők türelmét, hiszen a gyerekeknek autóbusszal kellett minden nap a befogadó óvodákba eljutniuk. Nyáron a szomszédos plébánián kaptak helyet az óvodások. Az összefogás példamutató volt. Az önkormányzat tervezi a többi óvoda felújítását is.

Tóthné Fodor Zsuzsanna, a Csongrádi Óvodák Igazgatóságának vezetője a köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek az elmúlt hónapokban. Sok évet vártak erre a felújításra. A gyerekek ebben a korszerű környezetben érzik igazán jól magukat, ez is hozzájárul a megfelelő fejlődésükhöz.

Kádár Katalin, a tagóvoda vezetője arról beszélt, hogyan fedezték fel a gyerekek és a szülők is boldog mosollyal az intézményt, amikor először lépték át december elején a megújult óvoda küszöbét.

 

Vélemény, hozzászólás?