Hírek Szentes

Újabb katonákat képzett ki a műszaki alakulat – videókkal

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél folyó újabb alapkiképzés zárásaként október 19-én ünnepélyes keretek közt katonai esküt tettek a kiképzést befejező katonák, szám szerint ötvenegy fő. A csapatzászló és az elöljáró fogadását követően az ünnepélyes esküt Kovács Norbert közkatonával együtt mondták a honvédség új tagjai.

 

Bartók Gábor alezredes, az ezred törzsfőnöke mondott ünnepi beszédet, melyben többek között kijelentette: „a mai esküvel Önök csatlakoztak a Magyar Honvédség nagy családjához, és megtették az első lépést annak érdekében, hogy terveik, az álmaik megvalósulhassanak.

A szükséges alapokat elsajátították az elmúlt 10 hét során, erről tanúskodik az a tény, hogy a megszerzett ismeretekből eredményes vizsgát tettek, melynek köszönhetően most itt állhattak és esküt tettek elöljáróik, bajtársaik és szeretteik színe előtt.”

Bartók Gábor alezredes

 

Ezt követően elismerések átadására került sor, az ezzel összefüggő parancsot  Antal László ezredes, ezredparancsnok írta alá.

Kiképző állományból elismerésben részesült:

– Kovács Adél hadnagy (pajzs) – az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő munkája elismeréséül

– Dán József törzsőrmester (coin) – az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő munkája elismeréséül

– Huszka Emese őrvezető (könyv) – az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő munkája elismeréséül.

Kiképzett/esküt tett állományból könyvjutalmat kapott:

– Rémi Orsolya közkatona

– Hoang Thanhlong Norbert kk.

– Kovács Norbert kk.

– Gregóczki Dániel kk.

– Földi Zsoltné kk.

A csapat elvonulását követően állófogadással zárult az esemény, ahol a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa, Kriston István főtörzszászlós, köszöntötte az esküt tett fiatalokat és hozzátartozóikat.

Képgaléria:

Kovács Norbert
Bartók Gábor alezredes
navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?