Kiemelt hírek Szentes

Újabb szerző – új könyve

Szentesen, a Városi Könyvtárban május 31-én mutatták be Pálinkó György középiskolai történelem tanár új könyvét, amely az I. világháborúról szól. 

A szentesi-mindszenti szerzővel Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója beszélgetett. Szó esett a kötet megírásának előzményeiről, melynek során elhangzott, hogy a II. világháborúról már írt egy könyvet a tanár úr, sőt azt megelőzően (nyíregyházi éveiben) már más, történelmi témájú könyve is jelent meg.

A napokban kiadott kötet tartalmi forrását a dokumentumok tanulmányázásán, összegyűjtésén túl, családi szálak, elmesélt történetek és fotók is adják.

Az „első nagy háborúról” már több írás is megjelent, de az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott hazánk társadalmi helyzet, viszonya, így újabb dokumentumok kerültek elő, más fotókat és más történeteket is el lehetett helyezni ebben a könyvben – válaszolta egy kérdésre a szerző.

A kötetet tartalma, szerkezete és nyelvezete miatt főként a középiskolásoknak, a fiatalabb korosztálynak (persze másoknak is) ajánlja az író.

A megnyitón megjelent református lelkész, a mindszenti polgármester, múzeumigazgató, középiskolai igazgató, tanárok, diákok.  Közreműködtek a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai: Besenyői Ákos (vers), Csatlós Martin (vers) és Fodor Izabella (hegedű)

 

 

Vélemény, hozzászólás?