Hírek Kiemelt hírek Szentes

Újabb támogatás a helyi véradóknak

A Szentesi Önkormányzat szervezésében február 28-án, a dr. Bugyi István Kórház Vérellátó állomásán egy kisebb ünnepség keretében a város polgármestere 6000 db fürdőjegyet, illetve köszönetajándékot adott át dr. Apró Zoltánnak, a Vérellátó megbízott osztályvezető főorvosának.

 

 

Szirbik Imre polgármester a véradás jelentőségéről, a térségünkben,   több éve tapasztalható töretlen fejlődéséről beszélt. Ezúttal már 11. alkalommal adják át a térség véradóinak a fürdőbelépőket, illetve a Hungerit Zrt étkezési utalványait, és “bár szerény ez a jutalom, de továbbra is biztosítani fogják” – mondta a város vezetője.

 

 

 

 

Dr. Szekeres Veronika, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgatója a szentesi járás véradó mozgalmának eredményességéről szólt, büszkén említve, hogy a kezdeti munkákban ő maga is részt vett. Ma már a Dél-Alföldi régióban példaként hozzák fel az itt végzett munkát, az elért eredményeket.

 

Korda János, a Hungerit Zrt. gazdasági igazgatója kijelentette: a továbbiakban is minden formában támogatni fogják a helyi véradó mozgalmat. Az étkezési utalványok ezután is „járnak” az önkéntes véradóknak, emellett megjegyezte, várhatóan újabb 20-30 fővel növekedni fog a cégnél a véradók száma, hiszen ez évtől mintegy 200 új dolgozójuk van.

 

Márton Mária, a Sport-és Üdülőközpont ügyvezetője örömmel tájékozatott arról, hogy, a véradók közül is egyre többen veszik igénybe a szentesi szolgáltatásaikat, igyekeznek mindenben segítségükre lenni.

 

Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt Szentesi Szervezetének vezetője pedig arról adott tájékoztatást, hogy 2017-ben már 367-tel többen adtak vért a működési területükön, így szükség van újabb utalványokra is – ezt  a jelenlévők egyhangú ígéretével biztosítják.

Természetesen az mini-ünnepség ideje alatt sem állt a véradás, folyamatosan jöttek a donorok, és nyújtották karjukat.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?