Kiemelt hírek Sport Szentes

Újabb világbajnokságot rendezhet Szentes

Szentes város és a Magyar Karate Szakszövetség egyik legrangosabb 2020-as sportversenyét mutatták be a július 24-én, a Pano Sport Pub-ban tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Shihan Satoshi Yui – a Sosai Oyama vezető instruktora, és Gémes László polgármester – a verseny fővédnöke.

Shihan Brezovai Sándor bejelentette, illetve tájékoztatást adott a 2020. június 27-én Szentesen rendezendő IV. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságról – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi –női Kata világbajnokságról. A verseny elnevezése: II. Wakajshishi Sekaitaikai, azaz a II. Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága

A II. Wakajshishi Sekaitaikai kizárólag Sosai Oyama örökségét hivatott képviselni és terjeszteni a világban. Ez a versenysorozat teljesen új megvilágításból mutatja be a világ egyik legkeményebb harcművészetét, a Kyokushin-t – hangzott el.

A 2018-as (ugyancsak Szentesen megrendezett) I. Fiatal Oroszlánok világbajnokságára közel 600 résztvevő applikált a következő országokból: Ukrajna, Szerbia, Románia, Bosznia, Horvátország, Szlovákia, Törökország, Svédország, Anglia, Hollandia, Belgium, Görögország, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ausztria. Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Németország, Olaszország, Irán, Oroszország, India, Nepál, Pakisztán, Ausztrália, Spanyolország, Thaiföld, Új-Zéland, Sri-Lanka, Japán, Magyarország.

A 2018-as verseny hatalmas sportdiplomáciai siker volt, ugyanakkor óriási nemzetközi összefogásnak lehettünk szemtanúi. A külföldi és hazai csapatok is egyaránt örömmel, dicsőséggel távoztak, így jövőre is számíthatunk részvételükre. Mindemellett számos új szervezet jelezte már most érdeklődését a verseny iránt.

Szintén fontos számunkra, hogy a Honkyokushin Nemzetközi Szervezet 2020-ban ünnepli 10 éves fennállását, így ez a jubileumi esemény is átszövi majd a világbajnokság légkörét – mondta Shihan Brezovai Sándor.

A fővédnök Gémes László elmondta, hogy nagyin fontosnak tartja ezt a versenyt, mert ez is a fegyelemre, a feladatra való összpontosításra neveli a fiatal generációt, és ez támogatandó cél. A polgármester ajándékot adott át Shihan Satoshi Yui-nak, aki már előzetesen jelentős szakmai támogatást nyújt a VB megrendezéséhez.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?