Kiemelt hírek Szentes

Újabb virágos pályázathoz csatlakozott Szentes

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal konferencia termében április 18-án ünnepélyesen és szakmai eszmecsere kíséretében Szirbik Imre polgármester átvette a “Virágos Közösségért Nemzetközi Pályázat” meghívólevelét.

 

 

Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a pályázat keretében Magyarországon két települést ért a meghívás megtiszteltetése: Szentest és Tihanyt. Továbbá ennek a pályázatnak a több mint tíz éves történetében először méreti meg Magyarország, ráadásul egyszerre két településsel, csak a Balaton melletti a falu-, a Kurca-parti a városi kategóriában.

Dr. Bocsi Andrea, a pályázat nemzetközi koordinátora elmondta, hogy Szentesnek a 2016-os, nemzetközi cím elérése adta a lehetőséget az újabb pályázaton való részvételre. Itt gyakorlatilag az USA, Japán és néhány Európai ország városai vetélkednek.

 

A zsűrizés szempontjai a feladatokat is meghatározzák, ezek pedig nagyvonalakban a következők:

 

A feladatok összetettek, és ráadásul már csak 11 hét áll a pályázat megvalósítóinak rendelkezésére, hogy még szebbé tegyék a parkokat, a fákat, a gyepeket, a virágágyásokat, az épületeket, a járdákat, végül is   a várost. A pályázat során prezentációkon, dokumentációkkal kell bemutatni hogyan sikerült a célokat megvalósítani, a zsűri ezek  és személyes  tapasztalatai alapján dönt majd.

A zsűrizést július 8-10 között végzik. Előre, a város által megadott útvonalakat jár be a kéttagú (kanadai és olasz) bírálóbizottság, de szúrópróba szerűen is ellenőriznek. Az eredményhirdetés ez év szeptember 29-én lesz a kanadai Edmontonban.

A “Virágos Közösségért Nemzetközi Pályázat” meghívólevelének átvételével a város elfogadta a pályázaton való részvételt, az ott megfogalmazott feladatok teljesítését vállalta. Ezzel kapcsolatban Szirbik Imre így nyilatkozott:

Szirbik Imre, Szentes polgármestere

Szirbik Imre polgármester átvette a "Virágos Közösségért Nemzetközi Pályázat" meghívólevelét, ezzel elfogadta a pályázaton való részvételt, az ott megfogalmazott feladatok teljesítését vállalta. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 18.

Elismerés: az öt virággal díjazott településeket még arany-ezüst és bronzminősítéssel jutalmazhatják.

 

Vélemény, hozzászólás?