Hírek Kiemelt hírek Térség

Újra elindult a kormányablak busz

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szervezésében május 3-tól ismét kormányablak busz várja az ügyfeleket a megyében. Elsőként Derekegyházon, a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház előtti téren állt meg a mobilizált kormányablak, hogy szolgáltatásaival a kistelepülésen élők rendelkezésére álljon. Éltek is vele, folyamatos volt az ügyintézés.
Az eseményen jelen volt dr. Juhász Tünde Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja, aki rögtönzött tájékoztatást adott az ismételten beindított szolgáltatásról.
A megyei kormányhivatal 2017 óta rendelkezik kormányablak busszal, amely tulajdonképpen “társa” a kőépületekben található kormányablakoknak. Akkor azért szerezték be az ügyfélszolgálati gépjárművet, hogy a kistelepüléseken élők helyben tudják intézni az ügyeiket. Az elmúlt öt év tapasztalatai állapján kijelenthető, hogy ez nagy segítség az ott élőknek: eddig 858 kitelepülésük volt, több mint 18 ezer ügyet intéztek ebben a kormányablakban.
Fő szabály szerint oda mennek, ahol nincs “állandó” kormányablak, de van arra is mód (és példa), hogy szociális intézményekben, vagy idősek otthonában élőknek vigyék helybe az ügyintézés lehetőségét.
A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatokon az ügyfelek elintézhetik a kormányablakokban elérhető ügyköröket, benyújthatják kérelmeiket hatósági ügyekben, illetve tájékoztatást kaphatnak az eljárás menetéről. Többek között:
– személyazonosító igazolvánnyal,
– lakcímkártyával,
– útlevéllel,
– vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre,
– ügyfélkapu regisztrációra is lehetőségük van.
A kormány megbízott asszony felhívta a figyelmet, hogy már csak két hónapig, június 30-ig érvényesek hazánkban a járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek.
Tehát a kormányablak busz megyei “körútja” egy újabb lehetőséget kínál a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjére is.
Ott jártunkkor azt tapasztaltuk, hogy két ügyintéző gyorsan, szakszerűen és segítőkészen foglalkozik az ügyfelek kéréseivel.
A Csongrád-Csanád megyei kormányablak busz májusi menetrendje:
+

Vélemény, hozzászólás?