Hírek Szentes

Újra repülhet a védett madár

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomásától egy nagyon megható, (remélhetőleg) sokak érdeklődését kiváltó videó filmet kaptunk. Azért is tartjuk fontosnak bemutatni, mert sok hasonló, bár lehet, hogy nem ilyen látványos mentő munkát végeznek az állomáson, és ezért nem árt a figyelem középpontjába állítani őket, tevékenységüket.

Íme a rövid szöveges történet:

2017.06.17. Felgyőről mérgezéses tünetekkel egerészölyvet hozott egy házaspár. Elmondásuk alapján valószínűleg a rókáknak szánt mérgezett húsból ehetett. Életéért hat órán át kitartóan küzdöttünk ennek köszönhetően kora este talpra állt.

2017.07.30. Eljött az elengedés ideje, mára már a magasban szárnyalhat ismét. Köszönet a felgyői házaspárnak, akik időt és energiát nem kímélve rohantak vele hozzánk, hiszen jól tudták, hogy minden perc számít. Tőlünk a Remény nevet kapta, hiszen ha időben beérkezik egy madár, mindig van remény az életre, remény a természetbe való visszajutásra.

Videó: Udvardi István

Egerészölyv elengedés Szentes 2017.07.30.

2017.06.17. Felgyőről mérgezéses tünetekkel egerészölyvet hozott egy házaspár. Elmondásuk alapján valószínűleg a rókáknak szánt mérgezett húsból ehetett. Életéért hat órán át kitartóan küzdöttünk ennek köszönhetően kora este talpra állt.2017.07.30. Eljött az elengedés ideje, mára már a magasban szárnyalhat ismét. Köszönet a felgyői házaspárnak akik időt és energiát nem kímélve rohantak vele hozzánk hiszen jól tudták, hogy minden perc számít. Tőlünk a Remény nevet kapta, hiszen ha időben beérkezik egy madár, mindig van remény az életre, remény a természetbe való visszajutásra.

Közzétette: Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása – 2017. augusztus 4.

Vélemény, hozzászólás?