Kiemelt hírek Szentes

Újra tanítás – a református iskolában újra Kiss Bálint Napok

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában április 4-én nemcsak a tavaszi szünet utáni első tanítási napot tartották, hanem folytatódtak a Kiss Bálint Napok eseményei is.

Délelőtt folyamán az Ifjúsági Ház környékén, a Szentesi rendőrkapitányság munkatársai által szervezett közlekedésbiztonsági foglalkozásokon vehettek részt a diákok.

A Házban előadásokat tartott Molnár Judit rendőrszázados, a kapitányság bűnmegelőzési előadója, a ház mellett található színpad körül közlekedési tesztet töltöttek ki, és egyéb idekapcsolódó szellemi feladatokat oldottak meg a tanulók. Emellett nagyon népszerű volt a közlekedési ügyességi pálya, illetve annak minél hibátlanabb teljesítése. Akik jól teljesítettek, kisebb ajándékokat is kaptak.

 

 

Az iskola dísztermében rendezték meg az Éneklő osztályok versenyét, amelyen részt vett valamennyi felső tagozatos osztály – teljes létszámban. Mindenkinek két 1848-as honvéd nótát, és egy szabadon választott éneket kellett előadni, közben kánonban is énekelni.

A zsűri (Karikó-Tóth Tibor igazgató, Karikóné Puskás Gabriella tanárnő, Nagypál Julianna tanárnő és Nyíri Dániel tanító) a produkciók mellett már a felkészülést is figyelembe vette, ennek alapján a 6. b nyert, és az Oklevél mellett megkapta a Vándorkupát is. Második helyezett a 7.a, a harmadik helyezett az 5. a lett.

 

Az énekverseny győztese: 6. b

 

 

 

Az idén az osztályok is szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt kórusra – Közönségdíjas a 7.b lett. Valamennyi osztály tortát is kapott, melyet közösen fogyasztottak el.

A nap során még megrendezték az alsósok sportversenyét, a Nyuszifutást is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?