Kiemelt hírek Szentes

Újszerű kezdeményezés a Klauzálban

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola augusztus 13-17. között – az intézményében – tábort szervezett a leendő első osztályosai számára. Igazán nem szokványos a kezdeményezés: a nyári szünet végéhez közeledve, egy hétre behozni az új első osztályosokat, és komoly, előre megtervezett foglalkozásokat tartani, és öt napon keresztül…..

Mielőtt folytatnám az írást leszögezem: az utolsó napon vettem részt az egyik foglalkozáson, és a gyerekek nem unták, nem látszottak különösebben fáradtaknak, változatlan volt bennük az érdeklődés, és amennyire ilyenkor (már) lehet, fegyelmezettek is voltak.

A táborban 18-an vettek rész (folyamatosan), naponta 8-12 –ig várta program a leendő elsősöket. A tábort tulajdonképpen a leendő két első osztályban tanító pedagógusok vezették: Bodrogi Anita-Gila László (1.a- sportosztály) és Böszörményi Edit-Gulyás Anita (1.b)

A tábor szervezésével azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék az iskolájukat, egymást, a tanítókat, egyszóval a beilleszkedésüket az új környezetükbe. A tanítók viszont a gyermekeket ismerhették meg (pl. van közöttük három ikerpár), így a velük való foglalkozás a tanév első percétől kezdve differenciált lehet.

Változatos programot állítottak össze egy hétre: voltak sportfoglalkozások, iskolai előkészítő,- képességfejlesztő,- logopédiai,- zenei, – művészeti, – informatika foglalkozások, látogatás a helyi madármentő állomáson. Ezeken megismerhettek nagyon sok, az iskolájukban tanító pedagógust, hiszen ők is besegítettek a program megvalósításába.

Ilyen tábort először szerveztek az iskolában, de a kedvező tapasztalatok alapján más most tudják, hogy lesz jövőre is hasonló.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?