Hírek Kiemelt hírek Szentes

Újvidéken is remekeltek a Zsoldos diákjai!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2017-ben hirdette meg először a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elnevezésű pályázatot. Iskolánk, a Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Technikum sikerrel pályázott, amelynek köszönhetően rendszeresen részt vehetünk különböző fogyasztóvédelmi szervezetek programjain.
A Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület DARFE FV-II-21 „Fogyasztóvédelem és termékbiztonság diákszemmel III.” című pályázata keretében iskolánknak, mint „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskolának” lehetősége nyílt részt venni a X. Vajdasági fogyasztóvédelmi diákversenyen.
A versenyen, melyet május 14-én Újvidéken, a Svetozar Marković Gimnáziumban rendeztek, Solymosi Bernadett és Kádár Péter Pál 10.B osztályos, Kereskedő és webáruházi technikus tanulók és kísérő tanáruk vett részt. A helyi, iskolai fogyasztóvédelmi megmérettetést követően a Zentai Fogyasztóvédelmi Központ vendéglátásával, két napos kirándulás keretében ismerkedhettek meg a helyszínnel. A Zsoldos tanulóin kívül Szegedről, Makóról, Zentáról és Újvidékről érkező diákok fogyasztóvédelmi témájú szakdolgozatot állítottak össze, amelyet a helyszínen be is mutattak.
Tíz induló közül a HSZC Zsoldos Ferenc Technikum tanulói a nagyszerű 2. helyezést érték el az „Élelmiszerpazarlás és éhezés Magyarországon” című munkájukkal.
Köszönjük a lehetőséget a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Zentai Fogyasztóvédelmi Központ munkatársainak.
(Ollai Julianna)

Vélemény, hozzászólás?