Kiemelt hírek Szentes

Üléseztek a képviselők

Szentes Város Önkormányzati Képviselő-testülete október 28-án ülésezett a Városháza dísztermében, és 12 előterjesztés alapján döntéseket hozott.
A szóbeli interpellációk között két képviselő is a Dr. Bugyi István Kórház, illetve az ott dolgozók sorsát, jövőjét érintő témákat, kérdéseket vetett fel, és kérte a város vezetését, hogy ezeket juttassák el a megyei vezetéshez, és a térség országgyűlési képviselőjéhez.
Egyebek mellett határoztak arról, hogy Brezovai Sándor, a HIKO Honkyokushin Alapítvány és a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség elnökének javaslatára, a dr. Papp László Városi Sportcsarnok előtti zöld területet elnevezik Furkó Kálmán térnek – amennyibe a család is egyetért ezzel.
Furkó Kálmán (1947. január 2. – 2021. augusztus 3.) ezredes, nyolcdanos karatemester, sportvezető, a karate egyik hazai atyja, a támadó közelharc megalapítója a Magyar Honvédségben többször is járt Szentesen, segítette a sportág szentesi meghonosítását, az itt megrendezett nemzetközi karate versenyek megszervezését.
A képviselők egy kivétellel támogatták a javaslatot, kiegészítve azzal, hogy a Furkó Kálmán élete, hazaszeretete példaértékű az utókor számára.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és belső tér
Továbbá úgy döntöttek a képviselők, hogy a város színvonalas egészségügyi ellátása érdekében továbbra is engedélyezik, hogy a Dr. Bugyi István Kórház – a szakember ellátás biztosítására – kapjon az önkormányzati bérlakásokból. Ennek megfelelően engednek át egy Kossuth utcai, egy Szent Imre herceg utcai és egy Brusznyai sétányon található összkomfortos önkormányzati bérlakást a kórház számra.
Az önkormányzat mai határozatával csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, vállalva annak tartalmi, személyi és anyagi feltételeit.
Az idén nyáron Füsti-Molnár István képviselő kezdeményezésére a város hat kereskedelmi egységének közelében „kupakgyűjtő szíveket” helyeztek el. Ezek ürítéséről a Városellátó Nonprofit Kft. gondoskodik. Jelenleg Mórahalmon veszik át a kupakokat kilónként 70.- forintos áron. A testület úgy döntött, hogy ez a bevétel kerüljön a Szentes Városért Közalapítványhoz, akik azt jótékony célra hasznosíthatják. (Ennek felhasználásáról évente be kell számolniuk a képviselőtestületnek.)
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
A képviselők tárgyaltak az un. Gólyás ügyéről, pontosabban a Mátéffy-Burg féle ház működtetésének koncepciójáról. A házat a jövőben a Művelődési Központ fogja működtetni – alapvetően kulturális feladatok megoldására. Az átszervezés technikai megoldására 4 millió Ft-ot biztosít az önkormányzat. A Művelődési Központ vezetője részletesen, az intézmény többi telephelye funkcióinak integrálásával, kidolgozta a működtetéssel kapcsolatos elképzeléseit, annak megvalósítására adott felhatalmazást a képviselő testület.
A testületi ülés zárt tanácskozással fejeződött be, melynek során a Szentes, Tóth József u. 9. szám alatti ingatlan hosszú távú bérleti hasznosítására beérkezett pályázatokról tárgyaltak.

Vélemény, hozzászólás?