Hírek Kiemelt hírek Szentes

Üléseztek a szentesi képviselők

A Szentesi Önkormányzat képviselőtestülete június 23-án – a járványügyi helyzet enyhülését követően (nyolc havi kényszerszünet után) először ülésezett, a „szokott” helyén, a Városháza dísztermében.
Elsőként Szabó Zoltán polgármester számolt be az előző ülés óta történt fontosabb eseményekről, majd annak végén emlékezett a Covid járvány idején elhunyt személyekre. Szentesen összesen 21 halálos áldozata volt a járványnak.
A közismert személyek közül megemlítette Ollai Istvánné, Szigeti Miklós, dr. Gurdon Lajos, Vincze Attila (zenész), Gilinger István, Nagy Gyula (mérnök-tanár), Lakatos Zoltánné (tanítónő) Szabó Erzsébet tanárnő Sáfrán Bálint nevét, akik ekkor hunytak el. Rájuk, és valamennyi, a járványban meghalt személyre gondolva, egy perces néma felállással emlékeztek a jelenlevők.
Ezt követően az elmúlt nyolc hónap alatt benyújtott írásos interpellációkra adott válaszokról döntöttek a képviselők, majd sürgős intézkedést igénylő témákban tehettek fel szóbeli interpellációt. Ezek között Antal Balázs Tibor arról kért tájékoztatást, hogy 2019 ősze óta (konkrétan) milyen ingatlanoktól vált meg a város.
Ismét szóba került: a hulladékgyűjtés körül gondok vannak. A gyűjtőhelyek szemetesek, valami megoldást kell találni addig, amíg nem késő. Felmerült egy városi fórum szervezése e témában, illetve, hogy ’egynapos’ kamerákat szereljenek fel a gyűjtőhelyek környékén, és akik nem megfelelő módon helyezik el a szemetet – szankcionálják.
Megvitatták a képviselők a Szentes Város Környezetvédelmi Programja (2021-2026) című (81 oldalas) előterjesztést. Összességében megállapítható: „Szentes Város Környezetvédelmi Programja összhangban van a Csongrád-Csanád Megyei Környezetvédelmi Programmal, Szentes Város Településfejlesztési Koncepciójával és Szentes Város Településszerkezeti Tervével. Egyebek mellett azt is meghatározták, hogy a Képviselő-testület a Környezetvédelmi Programot kétévente felülvizsgálja.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy
Megtárgyalták a testület 2021. évi munkatervének módosítását. Elfogadták, hogy július 22-én és augusztus 26-án rendes ülést tartanak. (Ezek kezdési időpontja – az eddigiektől eltérően – 9 óra lesz.)
Módosították több önkormányzati fenttartású intézmény Alapító Okiratát. Mindegyik intézmény okiratába egységesen feladatként bekerült: „Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás”.
Legnagyobb mértékben a Családok Átmeneti Otthonának (CSÁO) és a Gyermekek Átmeneti Otthonának (GYÁO) az okirata változott: mindkettő ellátási terület kiterjed a jövőben a Szentesi Járás közigazgatási területére, továbbá a CSÁO még Makó, a GYÁO pedig Hódmezővásárhely közigazgatási területére is.
Döntöttek még néhány ingatlan tulajdonjogi kérdéséről is, majd zárt üléssel fejeződött be a tanácskozásuk.

Vélemény, hozzászólás?