Kiemelt hírek Szentes

Ünnepelt a Gondozási Központ

A Szentes Város Gondozási Központjának IV. sz. Idősek Klubjában ( utca 54.) április 25-én kibővített ünnepséget tartottak, hiszen a klub tárgyi feltételei tovább javultak, valamint a Központ tevékenysége is újabb lehetőséggel bővült.

Kovácsné Gila Erzsébet, a klub és a Nappali Pszichiátriai Ellátás vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Puskásné Halál Ágnest, a Központ igazgatónőjét, a társ klubok vezetőit, képviselőit.

Bevezetésként közös tornán vettek részt a vendégek dolgozók, melyet Kádár Viktória fittnesz edző (az Egészségfejlesztési Iroda vezetője) tartott. Ezután un. Blokk táncot tanultak a jelenlévők, amelyhez már csatlakozott Peter Mhagama, az afrikai Serengeti Troup vezetője is.

Márté Mihály, a házigazda klub gondozottja, Várnai Zseni: Csodák Csodája című versét mondta el, majd Kovácsné Gila Erzsébet felsorolta, kik segítettek a séta park megvalósításában, megköszönve munkájukat.

A mezítlábas Kneipp ösvényt Puskásné Halál Ágnes avatta fel, és a jelenlévők végig sétáltak a kijelölt úton.

A szabadtéri Kneipp-ösvényt nyáron és kora ősszel mezítláb használhatják a gondozottak, amelyen sétálva sokféle felületet érzékelnek. A különféle anyagok masszírozzák, stimulálják a talpat, ami jótékonyan hat az egészségre.

Sebastian Kneipp német katolikus pap egyrészt világhírű vízgyógyászati módszert fejlesztett ki, továbbá a különböző felületeket váltogató Kneipp-taposás is az ő nevéhez fűződik.

Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az ápoltak egészségmegőrzésében segítséget nyújt a IV. számú klub sószobája is.

Az ünnepség kedves színfoltja volt, amikor ellátottak és a szociális dolgozók megcsodálták az egy napja kapott új kisbuszt, amivel a Központ időseit fogják szállítani.

A vidám, családias hangulatú program az afrikai Serengeti Troup együttes muzsikájával és közös tánccal zárult, és még egy kis üdítő és sütemény is került az asztalra.

Külön meg kell említeni a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskola diákjainak és Pósáné Puskás Nikolett kísérő tanárnak, valamint az AM-ASzK – Bartha János Kertészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának a sok segítséget a program létrejöttében.

További képek:
https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/640777063002599/

Vélemény, hozzászólás?