Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ünnepeltek az egészségügyi dolgozók

A Dr. Bugyi István Kórház június 30-án az Ifjúsági Ház nagytermében rendezte meg az idei Semmelweis Napi ünnepséget. Az eseményen megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes, Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere, dr. Tóth Flórián-Szentesi Járási Hivatal hivatalvezetője, Prof, Dr. Kovács László a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese, Agócs Lászlóné, a helyi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottság Elnöke, Antal László ezredes, az MH.37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred parancsnoka, valamint Török Jánosné a MESZK Helyi Szervezetének Elnöke.

Az ünnepség megemlékezéssel kezdődött: 1 perc néma csenddel emlékeztek mindazokra, akik elvesztették a harcot a koronavírus elleni küzdelemben.

 

Farkas Sándor parlamenti államtitkár ünnepi beszédben méltatta a járványügyi helyzetben erejüket megfeszítve dolgozó egészségügyi munkatársak hozzáállását. Kijelentette: az egészségügyi dolgozók az ország hősei. Megköszönte áldozatvállalásukat, hiszen többet is tettek, mint amit esküjükben fogadtak, a munkaköri leírásukban van. Kijelentette: a szentesi kórháznak van jövője, minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy ezt az intézményt az egészségügy átszervezése ne érintse.

Szabó Zoltán Ferenc Szentes Város Polgármestere szintén köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. Nem lehet elégszer elmondani, nem lehet szavakba önteni azt a hálás köszönetet, amit megérdemelnek a kórházi szakemberek.

Dr. Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója beszéde elején a járványügyi válsághelyzet kezelésében vállalt szerepéért, a megerősítő erők valamennyi munkatársának kiemelkedő és áldozatos munkájáért, továbbá a Semmelweis nap alkalmából elismerésül, Emléklapot adott át Antal László ezredesnek, a helyi műszaki alakulat parancsnokának.

A főigazgató maga is megköszönte munkatársainak a Covid-helyzetben vállalt többletmunkát, az önkéntesen elvállalt új és más feladatokat is jelentőmunkavégzést.

Beszélt arról is, hogy munkatársai az oltási tevékenységet szervezetten, jó minőségben, a jelentkező mennyiségben és gyorsan végezték el. Több mint tízezer oltást végeztek el.

A Magyar Honvédség, és a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak támogatását (beszéde során többször is) megköszönte, számtalan dologban tudtak konkrét segítséget adni. „A Covid-19 elleni védekezésben, bajtársaira talált kórházunk valamennyi dolgozója a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred katonáiban, akik Kórházunk különböző területein álltak helyt nap, mint nap.”

Ezután elismerések átadására került sor.

 

További képek:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szentesigyors&set=a.5734493759955067

A rendezvényen közreműködött a Just Showband együttes.

A rendezvényen vehette át a 40 éves jogviszony után járó Emléklapot dr. Pásztor Imre, aki praxisa során a kórház urológia osztályának vezetője, orvosigazgatója is volt. Ő így vall a 40 évről:

Vélemény, hozzászólás?