Hírek Szentes

Ünnepelték a legszebb konyhakertek tulajdonosait

A szentesi Király István Kertbarát-kör és a Szentesi Önkormányzat október 16-án a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezte meg a „Legszebb konyhakertek” helyi versenyének ünnepélyes eredményhirdetését. Megjelent dr. Demeter Attila alpolgármester, Antal Balázs Tibor (Fidesz) és Szabó Zoltán Ferenc (Jobbik) önkormányzati képviselő.

Szirbik Imre polgármester méltatta a kezdeményezést, és azt, hogy Szentes már évek óta részt vesz benne.

Baloghné Berezvai Csilla, a város főkertésze is köszöntötte a megjelenteket, majd felolvasta Kovács Szilvia – programigazgató, Karcag város levelét, melyben megköszönte Szentes és a program lebonyolítóinak és támogatóinak a segítségét.

 

 

Ezt követően Tóth Sándorné, a kertbarát kör elnök-asszonya ismertette a verseny szervezési munkálatait, majd a zsűrizés menetét. Továbbá egyenként értékelte a legszebb kerteket.

Baloghné Berezvai Csilla szintén adott egy rövid értékelést, melyben elmondta, hogy folytatódott a versenyző kertészek száma, az idén 12-en neveztek. Olyan szépek, helyenként egyediek voltak a konyhakertek, hogy mindegyik tulajdonosának adtak oklevelet – Tóth Sándorné és Szibik Imre nyújtották át.

Elismerő Oklevelet kapott: Bugyáné Számel Éva, a szentesi mezőgazdasági program dolgozói, a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola, Dr. Horváth György, Fekete Jánosné, Kuczora Ferenc, Pusztai József, Szeleczkei Józsefné, Vass Imre, Vincze Lászlóné, Talmácsi Tóth Katalin és Sándor László

(Később megtudtuk, hogy lesz még olyan kert-tulajdonos is, akinek a munkáját az országos értékelésen is elismerik.)

Az ünnepi alkalom, amely egyben a Szentesi Kertbarát-kör megalakulásának 47. évfordulójára is emlékezett, a kertbarát kör tagjai által hozott sütemények és üdítők elfogyasztásával, illetve baráti beszélgetéssel zárult.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Képgaléria a konyhakertekről:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?