Kiemelt hírek Sport Szentes

Ünnepi esemény, ünnepi gondolatok

A szentesi Maximus Sportegyesület jelentő jubileumhoz érkezett, és a vezetés úgy döntött, hogy érdemes „megállni”, egy kicsit összegezni a tapasztalatokat, megünnepelni az egyesület történetének 80. felnőtt bajnoki érmét. A sajtó munkatársaival együtt augusztus 6-án, a Pano Sport Pub-ban baráti beszélgetés során szedték sorba az elért eredményeket, azok körülményeit, és vázolták a közel jövő terveit.

Benkő István, az egyesület elnöke először az anyagiakról beszélt. Megköszönte néhány vállalkozónak, a helyi önkormányzatnak az eddig nyújtott támogatást.

Szólt arról is, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség által meghirdetett Kölyökatlétikai-, illetve a fiatalok atletizálását ösztönző Sport ’21 programhoz is csatlakoztak, teljesítették vállalásaikat, feladataikat, ugyanakkor a költségekre beígért támogatásokat már két éve nem fizetik ki. Saját költségvetésükből – ideiglenesen – fedezik kiadásaikat, de jó lenne hozzájutni a forrásokhoz.

Különösen a Kölyökatlétikai programjuk vonzott sok gyermeket, a velük való foglalkozást továbbra is megoldják, és egyben az egyesületi elnök megköszönte néhány önkormányzati képviselő ide kapcsolódó anyagi támogatását.

A július végén megrendezett 124. Magyar Atlétikai bajnokságon az egyesület 3 fővel négy számban képviseltette magát, és három bronzérmet szereztek. Váradi Krisztina súlylökésben és diszkoszvetésben, Rakovszky Tibor súlylökésben lett harmadik. Krisztina súlylökésben szerzett érme volt az egyesület fennállásának 80 érme, melynek alkalmából Dudás Vencel, fiatal szegvári diszkoszvető virágcsokorral köszöntötte sporttársát. (Az első érmet (szintén bronz) 1977-ben Benkő Márta (diszkoszvetésben) nyerte.

Az egyesület elnöke beszélt az edzési lehetőségekről, azok biztonságos alapjainak megteremtéséről, amelyek a további előre lépéshez szükségesek. Külön megköszönte Neményi Béla edző munkáját, akik elsősorban a gyermekekkel, az utánpótlással foglalkozik, de a felnőtt versenyzőknek is ad tanácsokat.

Az idei tervek között szerepel még a Szuperligán való részvétel (itt újabb három éremre számítanak), megrendezni és jól szerepelni az Őszi Szentesi Dobóversenyen, valamint a Tisza kupán szép eredményeket elérni.

Benkő István bejelentette, hogy a szegvári születésű, egy ideig a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban testnevelő tanárként dolgozó Prof. Dr. Szécsényi József Európa-csúcstartó, olimpiai negyedik diszkoszvető, a Testnevelési Egyetem professzora emlékére és tiszteletére a saját dobó versenyeiket a jövő évtől kezdve Szécsényi József Emlékversenyként fogják megrendezni, illetve feltüntetni a szövetség versenynaptárában. (Az ezzel kapcsolatos „kötelező” eljárások lebonyolítását már megkezdték.)

(j.) Benkő István, Kovács János

A beszélgetésen jelenlévő Kovács János, az önkormányzat Művelődési-Ifjúsági- és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévő sportolókat, szakvezetőket. Elismerte jól felkészült szakmai munkájukat, az elért eredményeket. Kijelentette: úgy érzi eddig is támogatták az egyesületet, és ezt a jövőben is megteszik, hiszen az elért eredmények önmagukért beszélnek.

A találkozó további részében az atlétikai sportág helyi- és országos kérdéseiről – kisebb csoportokban – beszélgettek a jelenlévők.
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2960196097384861

Vélemény, hozzászólás?