Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ünnepi hangulat a koncerten – szép összeg az adományokból

A szentesi Szent Anna Római Katolikus Egyházközség és a Vöröskereszt Szentes Területi Szervezete december 17-én rendezte meg a 29. Karácsonyi Jótékonysági Hangversenyüket.

A megjelenteket dr. Gruber László plébános köszöntötte, majd elmondta ünnepi gondolatait. Legyen karácsonyi világ egész évben – kérte a plébános, utalva arra, hogy Advent idején igyekszik mindenki jól lenni, jót tenni, de így kellene egész évben cselekedni.

A hangversenyt az Ave Maria dallama nyitotta meg – Rácz József (trombita) és Nagy János (orgona) előadásában. Ezután három helyi általános iskola (Deák Ferenc-, Szent Erzsébet Katolikus- és Kiss Bálint Református Általános Iskola) egyesített kórusa nyitotta meg. A kórust Vajdáné Balogh Ida, Farkasa Márta  és  Nagyné Doba Katalin tanárnők vezényelték.

 

Fellépett még a Bárdos Lajos Vegyeskar, a Szent Anna Templom Szkólája, a Kiss Bálint Református Általános Iskola Tanári Kórusa, Andor Csilla (ének), Takács Gabriella (fuvola) és a Városi Fúvószenekar. A műsorközlő Kocsis Györgyi tanárnő volt.

A jótékonysági koncert közönsége 104 ezer Ft. adományt ajánlott fel, melyet a két rendező szervezet (fele-fele arányban) támogatja a szegény családokat.

Képek  a koncertről:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?