Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ünnepi hangulatban és biztonságosan emlékeztek Szentesen

Szentesen, az augusztus 20-i ünnepséget – a kedvezőtlen és változékony időjárás miatt – az Ifjúsági Házban tartották meg, a tervekhez képest szinte változatlan programmal.
Délután kézműves bemutatók és gyermekfoglalkozások várták a kisebbeket, a családokat, majd a Jövőnkért AMI néptáncegyüttesének bemutatóját láthatták a jelenlévők.
A Kerekes Band koncertje vezette fel a program ünnepi részét, melynek során Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondott ünnepi beszédet. Beszédében részletesen kitért a Szent István-i hagyományok és nemzeti értekeink megőrzésére.
Méltatta Szent István államalapító tevékenységét, kiemelve a magyarok érdekeinek érvényesítésében mutatott határozottságát. Kijelentette: máig érvényes tanulságokkal szolgál élete, még akkor is, ha az elmúlt több mint ezer évben sokat változott a világ, de ha úgy akarjuk, akkor ma is példát, irányt mutat.
Nemzetünket az évszázadok során sok támadás érte, sok gond jelentkezett, de ezeket mindig legyőztük, megoldottuk, és így lesz ez a jövőben is – mondta a város vezetője, majd így zárta gondolatait: “Isten áldja Magyarországot, Isten áldása legyen Szentesen!”
Ezt követően Zsadányi József, a Jézus Szíve templom plébánosa, Gilicze Andrásné, a Felsőpárti Református gyülekezet lelkésze és Veres-Ravai Réka, a szentesi Evangélikus Közösség lelkésze mondott kenyéráldást.
Szabó Zoltán Ferenc a hagyományos rítus közepette megszegte az Új kenyeret, melyet az ünnepi kenyéráldásban résztvevők, illetve önkormányzati képviselők szétosztottak a jelenlévők között.
Az augusztus 20-i programot a Balkan Fanatik – kiváló hangulatot teremtő koncertje zárta.
Utólag elmondható, hogy jó döntést hoztak a szervezők, amikor “zárt” helyszínre tették át a rendezvényt, mert a közönség és a fellépők biztonságát helyezték előtérbe. Ez még akkor is igaz, ha ezúttal kevesebben jöttek el ünnepelni (bár lett még volna hely az Ifjúsági Házban).

Vélemény, hozzászólás?