Csongrád Hírek Programajánló

Ünnepi hétvége Csongrádon

Mozgalmas programokkal készül Csongrád az ünnepi hétvégére. Kulturális, sport, családi és szabadidős rendezvények várják az érdeklődőket.

Augusztus 17-én 19 órakor nyílik a 27. Plein air Nemzetközi Alkotótelep 9. Mesterek és Tanítványok Találkozója zárókiállítása a Városi Galériában, majd – mint ahogy ilyenkor már hagyományos – 20.30-től a Molnár Dixieland Band szórakoztatja a tárlatlátogató közönséget a Művésztelepen.

Másnap, augusztus 18-án kezdődök a XX. Csongrádi Borfesztivál, amely új helyen a városközpontban, a Művelődési Központ előtt a fő utcán várja a borkedvelőket és szórakozni vágyókat. Három napon keresztül a remek nedűk kóstolása mellett minden műfaj kedvelője találhat programot: a színpadon fellép a csongrádi származású Bebe – Abebe  Dániel, Bangó Margit, a Soulwave, a Blahalousiana, a Budapest Swing-Jazz Step Band, Tóth Vera, a Fokos zenekar és a fesztivál zárásaként az Alföld Néptáncegyüttes nyári gálaműsorát láthatja a közönség.

Szombaton sportos rendezvények várják a csongrádiakat és az ide látogatókat: idén második alkalommal rendezik meg a Szőlő-dűlő futóversenyt több távon, a kicsiknek szóló 400 méteres Macifröccs futam mellett lesz 13 kilométeres Tiszafröccs futam, 22 kilométeres Kadarka félmaraton, valamint családi, jótékonysági futam, ahol 820 métert kell megtenni, a támogatói nevezéseket pedig a FONI, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye kapja, a támogatást az ellátottak vízi gyógytornáztatására fordítják majd.

A sportnál maradva még: első alkalommal rendeznek a városban Streetball bajnokságot, a sportág népszerűsítésére.

Nemzetközi Egészség- és Sportnapot, családi napot rendez immár ötödször a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete, amelynek helyszíne a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda. Délelőtt a sport kap hangsúlyt, míg délután az egészségé lesz a főszerep, bemutatkoznak helyi sportegyesületek, de Ürmös Zsolt, csongrádi származású humorista is szórakoztatja a közönséget. Keresik majd a strand legszebb kisfiúját és kislányát is. A programokon való részvétel ingyenes.

Augusztus 20-án 9 órakor  az ünnep alkalmából Bedő Tamás polgármester mond köszöntőt, majd Topsi Bálint plébános szenteli meg az új kenyeret a Városháza előtt.

A programok részleteit a rendezvények itt látható plakátjain olvashatják.

 

navigate_before
navigate_next

2 Responses

  1. Szia Aniko azt szeretném kérdezni hogy álitolag lesz vmi LOL verseny hol mikor lesz mik a feltételek??nincs e-mail em uj kellene de a facen vissza tudsz irni köszönöm szia Kriszti

Vélemény, hozzászólás?